1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon MM 2021

Kommentti: Kaksi vuotta sitten Suomella oli Kaapo Kakko – nyt Leijonilla on jotain vielä parempaa

Anton Lundell on noussut Leijonien tärkeimmäksi hyökkääjäksi MM-kisoissa. Kaikki viittaa siihen, että nuoren hyökkääjän tahti kiihtyy entisestään, kirjoittaa toimittaja Jussi Paasi. 

Anton Lundell oli Leijonien tehomies Saksaa vastaan lauantaina. Kuva: AFP / Lehtikuva

Kaapo Kakko hurmasi leijonafanit Slovakian MM-kisojen alkusarjassa vuonna 2019. Kakon maaleja ihasteltiin kisapaikalla, Suomessa ja aina Pohjois-Amerikassa asti, vaikka siellä ei silloin osattu kirjoittaa Kakon nimeä oikein – eikä välillä vieläkään osata.

Anton Lundellin nimi lienee monille helpompi tavata ja lausua. Ja hyvä niin, sillä hänen nimeään jääkiekkoa seuraava yleisö saa toistella tämän kevään MM-turnauksen aikana, ja vielä vuosikaudet sen jälkeen.

Lundell on ollut jääkiekkoa tarkemmin seuraaville enemmän kuin tuttu nimi jo pitkään. Hän on voittanut kultaa alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Tällä kaudella kotoisessa SM-liigassa Helsingin IFK:n hyökkääjä säkenöi, suorastaan dominoi, erityisesti viime vuoden puolella. Sitten Lundell sai osansa pirulaisesta nimeltä korona, ja tahti hidastui kevään mittaan jonkin verran. Mutta kaikki lätkäentusiastit näkivät taas, mihin 19-vuotias taituri kykenee.

Kakko oli Leijonille äärimmäisen arvokas pelaaja matkalla kohti maailmanmestaruutta. Kakko iski Slovakian kisoissa tärkeitä maaleja tärkeissä paikoissa. Nyt Kakko tekee uraa NHL:ssä, New York Rangersin riveissä.

Lundell on tehnyt Latvian MM-kisoissa saman, minkä Kakko teki pari vuotta sitten: pelannut itsensä kansan syvien rivien tietoisuuteen. Jääkiekon MM-kisoja seuraa koko ajan miljoonayleisö. Heistä monet eivät tunteneet Lundellia ennen tätä turnausta. Nyt tuntevat.

Saksaa vastaan Lundell ratkaisi tehoillaan pelin. Suomi teki kaksi maalia. Molemmista kiitos kuuluu Lundellille. Ensin tyylikäs ylivoimamaali, sitten täydellinen syöttö Arttu Ruotsalaisen tekemään voittomaaliin. NHL-seura Florida Panthersin ykköskierroksen varaus on tällä hetkellä Leijonien tärkein hyökkääjä.

Kakon huima tehovire ajoittui MM-kisoissa alkusarjaan. Sen jälkeen tulosta tekivät kokeneemmat pelaajat. Ratkaisuottelut muistetaan parhaiten Marko Anttilasta ja Mörkö-ilmiöstä.

Lundellin pelaaminen näyttää nyt siltä, että tehoja tulee alkusarjan jälkeenkin. Ja vaikka ei tulisi, on kyseessä niin kokonaisvaltainen pelaaja, että Leijonien valmennusjohto voi nukkua yönsä rauhassa. Sen verran esimerkillisesti Lundell hoitaa keskushyökkääjän vaativaa pelipaikkaa.

Suomen kansa on saanut uuden leijonasankarin.

Lue lisää:

Lundell Leijonien tehomiehenä – arvokas voitto trilleristä Saksaa vastaan: "Meillä ei ollut heikkoja lenkkejä"

Kommentti: Mitä tekisit, jos olisit nyt ruotsalainen jääkiekkofani?

Lähes 30 vuotta sitten Leijonat lytättiin totaalisesti – Teemu Selännekin oli kohun keskellä: “Jutila sanoi, että Teemu ilmoitti myös mun mummolle, että lähtee mukaan”

Ei vain lahjakkuuden varassa – Anton Lundell hämmästyttää kypsällä asenteellaan vanhemmatkin pelaajat, Raimo Summanen kertoo tähtisentterin merkittävästä oivalluksesta