Hyppää sisältöön

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan aika-ajoissa loukkaantunut Jason Dupasquier, 19, on kuollut

Jason Dupasquier oli osallisena usean ajajan kolarissa Italian Mugellossa ajetussa Moto3-luokan aika-ajossa.

Jason Dupasquier ajoi toista kauttaan Moto3-luokan MM-sarjassa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto3-luokan aika-ajossa Italiassa eilen loukkaantunut sveitsiläinen Jason Dupasquier on kuollut vammoihinsa sairaalassa. 19-vuotias Dupasquier oli osallisena usean ajajan kolarissa, jossa hän ensin kaatui, minkä jälkeen toinen ajaja törmäsi häneen.

Dupasquier lennätettiin helikopterilla firenzeläiseen sairaalaan. Hänet leikattiin yön aikana, ja sairaalasta kerrottiin hänen saaneen myös vakavan aivovamman.

Dupasquier ajoi toista kauttaan Moto3-luokan MM-sarjaa. Viiden osakilpailun jälkeen hän oli MM-sarjassa kymmenentenä 27 pisteellä.

– Olemme syvästi suruissamme Jason Dupasquierin kuolemasta, MotoGP-sarja viestitti Twitterissä.

Dupasquierin saksalainen Prüstel GP -talli ilmoitti vetäytyvänsä tämän päivän kilpailusta.

Jason Dupasquier aloitti kaksipyöräisillä ajamisen jo viisivuotiaana isänsä jalanjäljillä. Hänen isänsä Philippe Dupasquier ajoi lukuisia Sveitsin mestaruuksia motocrossissa.

Dupasquier aloitti kilpailu-uransa supermotoissa ja voitti tässä sarjassa useita mestaruuksia. Hän siirtyi nopeasti Moto3-luokkaan, jossa hän voitti nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2017. Hän debytoi Moto3:n MM-sarjassa kaudella 2020 ja sijoittui parhaimmillaan 17:nneksi Ranskan osakilpailussa.

Päivitys kello 14.18: Lisätty tietoja Jason Dupasquierista.

Lue lisää:

Mika Kallio kertoo, miksi 19-vuotiaan ratamoottoripyöräilijän kuolemaan johtanutta tilannetta ei voida estää – "Ei kannata syytellä ketään"