1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Suomalaiset seiväshyppääjät paransivat jälleen komeasti ennätyksiään – Holttinen ja Paavola kaikkien aikojen kymppisakkiin

Tommi Holttinen ja Mikko Paavola parantelivat ennätyksiään Vaasan seiväskisassa. Molemmille kirjautettiin tulos 564, joka on Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi paras.

Tommi Holttisen edellinen ennätys ulkoradoilla oli viime kesäkuulta. Kuva: Tomi Hänninen

Sekä Tommi Holttinen että Mikko Paavola ovat olleet alkukesästä ennätyskunnossa, sillä suomalaiskaksikko on parantanut ennätyksiään jo kahdesti.

Someron Esan Holttinen, 24, ja Alajärven Ankkureiden Paavola 23, onnistuivat molemmat pari viikkoa sitten taivuttamaan seipäänsä Kuortaneen hallissa tulokseen 561 ja tänään sunnuntaina he hyppäsivät ulkokenttien ennätyksensä 564. Suomen kaikkien aikojen listalla tämä tulos oikeuttaa sijalle 10.

Holttisen edellinen ennätys ulkokentiltä oli viime kesänä Espoossa kesäkuussa hypätty 552. Paavolan vanha ennätys 546 on myös Espoosta, mutta elokuulta.

Kumpikin yritti Vaasan seiväskilpailussa korkeutta 569, mutta se oli molemmille liikaa. Holttinen vei kisan voiton ja Paavola oli toinen. Kolmanneksi sijoittui Juho Alasaari tuloksella 554.

Lue myös:

Suomen seiväshypyn lupausta kuskattiin treeneihin yli 200 kilometriä päivässä – Mikko Paavola teki 17-vuotiaana rohkean päätöksen, joka alkaa kantaa hedelmää

Suomen seiväshyppykaksikko ylitti samassa kisassa 561 – Alasaari taivutti junioreiden halli-SE:n 

Maria Huntington otteli lähelle ennätyspisteitä – "Uskomme, että tämä riittää olympialaisiin"

Kristiina Mäkelälle loistava kauden avaus