Hyppää sisältöön

Olympiakomitealta uudet tuet talvilajeille: jääkiekolle jälleen lisärahaa – yhdistetty myös tukivoittaja

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön jakamat avustussummat pysyivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta samoina verrattuna viime vuoteen.

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola juhli viime talvena MM-hopeaa. Kuva: Getty Images

Talvilajit saivat maanantaina vuosittaiset tukipäätökset Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikölt (siirryt toiseen palveluun)ä. Tehostamistukia jaettiin kokonaisuudessaan tänä vuonna 2 215 000 euroa ja paralajeille 83 000. Olympialajien tuki kasvoi 30 000 eurolla ja paralajien potti lisääntyi 1 500 eurolla.

– Liikuntapoliittisen selonteon perusteella hallitusohjelmassa on annettu tehostamistukiin lisämäärärahaa, ja se on tullut vuosittain ylöspäin. Olympiakomitea on elin, jossa kaikki jaetaan, mikä saadaan ja nyt on ollut sitten enemmän jaettavaa, toteaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki.

Eniten tukia saivat odotetusti kärkilajit jääkiekko ja maastohiihto. Jääkiekon tukipotti nousi 15 000 eurolla ja on tänä vuonna 480 000 euroa. Maastohiihdolle tukia myönnettiin 420 000 euroa, joka on saman verran kuin viime vuonna.

Lehtimäen mukaan jääkiekkoon suunnattiin lisäpanostusta, koska naisten jääkiekkomaajoukkuen fysiikkapuolen valmennukseen tarvittiin lisätukea.

Yhdistetyn tukisumma nousi tälle vuodelle myös 15 000 eurolla. Arvokisamitalien makuun Suomessa palanneelle yhdistetylle tukea myönnettiin yhteensä 265 000 euroa. Yhdistetyssä lisätukea tarvittiin Lehtimäen mukaan mäkihypyssä käytettäviin voimalevyantureihin. Välineestä hyötyy myös mäkihyppymaajoukkue.

Talvilajien avustussummat pysyivät pitkälti samoina viime vuoteen verrattuna. Jääkiekon ja yhdistetyn tukisummien nousun lisäksi muutosta tuli ainoastaan pikaluistelun tukipottiin, joka laski 15 000 eurolla.

Paralajeista suurimmat tuet saivat alppihiihto ja lumilautailu.

Viime vuoden suurimmat voittajat tukipäätöksissä olivat jääkiekko ja maastohiihto.

Päivitetty kello 16.09. Lisätty Mika Lehtimäen kommentit.

Lue lisää:

Olympiakomitea jakoi tukia talvilajeille: kärkilajit jääkiekko ja maastohiihto suurimmat voittajat