Hyppää sisältöön

Naomi Osaka sai mediaboikotistaan 15 000 dollarin sakot – tennistähteä uhkaa jopa kilpailukielto tulevista Grand Slam -turnauksista

Naomi Osaka ei ole suostunut keskustelemaan Roland Garrosin turnausjärjestäjien kanssa boikottipäätöksestään.

Naomi Osaka on antanut Ranskan avoimissa vain kenttähaastatteluja. Varsinaisia tiedotustilaisuuksia hän on vältellyt. Kuva: Tim Clayton / Getty Images

Tennistähti Naomi Osaka on saanut Ranskan avoimen tennisturnauksen järjestäjiltä 15 000 Yhdysvaltain dollarin sakon kieltäydyttyään osallistumasta tiedotustilaisuuteen turnauksen avausvoittonsa jälkeen, kertoo muiden muassa uutistoimisto Reuters.

Japanilainen voi saada mediaboikotistaan sakkoja isommat sanktiot. Maailmanlistan kakkospelaaja on saanut varoituksen, että hänet voidaan sulkea pois paitsi käynnissä olevasta kauden toisesta Grand Slam -turnauksesta, myös tulevista arvoturnauksista, mikäli ei täytä turnausten mediavaatimuksia.

Turnausjärjestäjä tiedotti sunnuntaina (siirryt toiseen palveluun), että se on yrittänyt keskustella Osakan kanssa boikottipäätöksestä, mutta ei ole saanut vastausta.

Järjestäjän mukaan kaikkia pelaajia kohdellaan yhdenvertaisesti, eikä kenellekään saa antaa epäreilua kilpailuetua siitä, ettei sääntöjä noudateta.

Kaikkien neljän Grand Slam turnauksen, Australian avointen, Roland Garrosin, Wimbledonin ja Yhdysvaltain avointen, järjestäjien allekirjoittamassa viestissä luvattiin, että turnauksissa pidetään hyvää huolta niihin osallistuvien urheilijoiden hyvinvoinnista.

Osaka ilmoitti boikottipäätöksestään Twitterissä jo keskiviikkoiltana ennen Pariisin turnauksen alkua. Hän perusteli päätöstään mielenterveyssyillä.

– Minusta on usein tuntunut siltä, että ihmiset eivät välitä urheilijoiden henkisestä hyvinvoinnista. Tätä tapahtuu aina, kun näen lehdistötilaisuuden tai osallistun itse siihen, nelinkertainen Grand Slam -voittaja kirjoitti Twitterissä.

Osaka on perustellut boikottiaan sillä, että pelaajien henkinen jaksaminen on koetuksella, kun toimittajien kysymykset etenkin tappioiden jälkeen kääntävät vain veistä haavassa.

– Olen nähnyt monta videota, joissa urheilija romahtaa tiedotustilaisuudessa. Se on kuin potkisi maassa makaavaa, enkä ymmärrä, miksi niin täytyy toimia.

Lue myös:

Tenniksen supertähti Naomi Osaka boikotoi lehdistötilaisuuksia Ranskan avoimissa – mielenterveyteen vetoavaa pelaajaa uhkaa tuntuvat sakot

Etukäteen hehkutettu kohtaaminen kuivui karusti kasaan, kun Williamsin juhlaottelu päättyi tylysti ja Osaka kärsi tappion

Ruusuvuori aloittaa sunnuntaina Ranskan avoimissa, myös Kontinen ja Hietaranta mukana – miesten legendakolmikko arvottiin kaavion samalle puolelle

Ruusuvuorelle karvas tappio tasaisessa kolmen tunnin väännössä – "Matsi oli otettavissa, breikkipalloja oli miljoona"