1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. EURO 2020

Pelaajalegenda Thierry Henry hyppää Huuhkajien EM-vastustajan Belgian valmennusryhmään

Ranskalaistähti oli apuvalmentajana Belgian päävalmentaja Roberto Martinezin valmennusryhmässä vuosina 2016–18. Belgia ja Suomi kohtaavat EM-kisoissa Pietarissa 21. kesäkuuta.

Thierry Henry on valmentanut viime vuosina Monacossa ja Montrealissa. Kuva: Brad Smith /ISI Photos

Thierry Henry liittyy Belgian miesten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmään EM-kisojen ajaksi. Henry oli päävalmentaja Roberto Martinezin valmennusryhmässä apuluotsina jo vuosina 2016–2018.

Sen jälkeen Henry suuntasi valmentamaan Monacoa ja nykyistä CF Montrealia. Henry ilmoitti alkuvuodesta jättävänsä pestinsä Montrealin päävalmentajana. Hän sanoi lähtönsä johtuneen perhesyistä.

Ranskalaistähti Henry pelasi ison osan uransa parhaista vuosista lontoolaisessa Arsenalissa. Ranskan maajoukkuepaidassa hän juhli muun muassa MM-kultaa 1998 ja Euroopan mestaruutta 2000.

Belgia pelaa 11. kesäkuuta alkavassa EM-lopputurnauksessa samassa alkulohkossa Suomen, Venäjän ja Tanskan kanssa. Suomi ja Belgia kohtaavat Pietarissa 21. kesäkuuta.

Belgian palloliitto kertoi Henryn liittymisestä valmennusryhmään kotisivuillaan.

Lue myös:

Huuhkajien EM-vastuksen supertähti avasi hurjan tällin rajut seuraukset – ehtiikö Kevin de Bruyne toipua EM-kisoihin?

Markku Kanerva kertoo, mikä ratkaisee viimeiset valinnat EM-joukkueeseen – vain Mestarien liigan finaali irrotti ajatukset Huuhkajista

Kommentti: Tuorein suomalainen Valioliiga-nousija on tehnyt tempun, johon vain harva pystyy – Marcus Forss lähti rohkeasti unelmiensa perään 13-vuotiaana

Ruotsi jätti Huuhkajat nollille Tukholmassa – EM-näytöt on nyt annettu, kisajoukkue julkaistaan tiistaina