1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Belgian joukkueelle huojentavia uutisia: tähtipelaaja de Bruyne ei tarvitse leikkausta – pelaaminen EM-kisoissa yhä epävarmaa

Jalkapallon EM-kisojen ennakkosuosikiksi kuuluvan Belgian tähtipelaaja Kevin de Bruyne saattaa ehtiä kuntoutua vajaan parin viikon päästä alkaviin kisoihin. De Bruyne liittyy maajoukkueeseen todennäköisesti ensi viikolla.

Kevin de Bruyne loukkaantui Mestarien liigan finaalissa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Belgia on yksi jalkapallon EM-kisojen mestarisuosikeista ja keskikenttäpelaaja Kevin de Bruyne joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Lauantaina de Bruyne loukkaantui kuitenkin pahasti, kun hän törmäsi Chelsea-toppari Antonio Rüdigerin kanssa. De Bruyne sai törmäyksessä kaksi murtumaa kasvoihinsa, vasempaan silmäkuoppaan ja nenään.

Belgian valmentaja Roberto Martinez kertoi maanantain tiedotustilaisuudessa joukkueelle ja sen kannattajille huojentavia uutisia: de Bruyne ei tarvitse leikkaushoitoa murtumiinsa. Martinezin mukaan de Bruynen ennuste on hyvä ja hän liittyy Belgian joukkueeseen ensi viikolla, mutta vielä on liian aikaista tuulettaa.

Belgian jalkapalloliiton mukaan de Bruyne liittyy joukkueeseen maanantaina, mutta vain jos pelaajan todetaan olevan kunnossa ja hänen vammansa ovat parantumassa.

– Meidän täytyy olla erittäin varovaisia ja saamme selvyyttä asioihin tulevien päivien aikana, mutta olen puhunut Kevinin kanssa ja hän oli aika positiivinen, Martinez sanoi.

– Olemme erittäin onnekkaita. Vaikka hänellä on kaksi murtumaa, hän ei tarvitse leikkausta. Leikkaus olisi tehnyt hänen osallistumisensa EM-kisoihin mahdottomaksi.

Vaikka de Bruyne pääsisi mukaan joukkueeseen, ei vielä ole varmaa, onko hän pelikunnossa, kun Belgia kohtaa EM-avausottelussaan Venäjän 12. kesäkuuta. Suomi ja Belgia kohtaavat Pietarissa 21. kesäkuuta.

– En pysty antamaan vastausta, koska en tiedä tällä hetkellä lääketieteellisiä faktoja. Arvioimme vammaa ja odotamme tietävämme paremmin seuraavien neljän viiden päivän jälkeen, Martinez sanoi.

Yle välittää EM-kisat kanavillaan suorina lähetyksinä. Klikkaa tästä kisaoppaaseen!

Lue myös:

Pelaajalegenda Thierry Henry hyppää Huuhkajien EM-vastustajan Belgian valmennusryhmään

Huuhkajien EM-vastuksen supertähti avasi hurjan tällin rajut seuraukset – ehtiikö Kevin de Bruyne toipua EM-kisoihin?