Hyppää sisältöön

Naomi Osaka vetäytyy Ranskan avoimista – avautui pahasta olostaan ja ahdistuksestaan sosiaalisessa mediassa

Aiemmin maanantaina 15 000 dollarin sakon mediaboikottinsa vuoksi saanut tennistähti Naomi Osaka julkaisi pitkän selityksen Twitterissä. Hän kertoi kärsineensä masennuksesta vuoden 2018 Yhdysvaltain avointen kohufinaalista saakka.

Roland Garrosin kakkossijoitettu Naomi Osaka vetäytyy turnauksesta boikottikohun jälkimainingeissa. Kuva: imago images/HMB-Media/ All Over Press

Tenniksen supertähti Naomi Osaka vetäytyy Ranskan avoimista vain yhden kierroksen jälkeen. Japanilainen kertoo päätöksestään Twitter-tilillään.

– On parhaaksi turnaukselle, muille pelaajille ja omalle hyvinvoinnilleni, että vetäydyn turnauksesta, jotta kaikki voivat keskittyä Pariisissa taas tennikseen, Osaka kirjoitti pitkässä viestissään.

Osaka, 23, aiheutti viime keskiviikkona kohun, kun hän ilmoitti boikotoivansa Roland Garros'n tiedotustilaisuuksia. Hän perusteli päätöstään sillä, että toimittajien negatiivissävytteiset kysymykset aiheuttavat pelaajille henkistä kuormaa.

Osaka kertoo Twitter-viestissään, että hän on kärsinyt pitkistä masennusjaksoista siitä asti, kun hän voitti ensimmäisen Grand Slaminsa, Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen vuonna 2018.

Hän kertoo myös, että tunsi jo ennen turnauksen alkua olonsa ahdistuneeksi ja haavoittuvaiseksi, minkä vuoksi hän näki parhaaksi jättää tiedotustilaisuudet väliin. Osaka toteaa, että Grand Slam -turnaukset ovat hyvin intensiiviä rypistyksiä.

– Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät, että olen introvertti. Kaikki ovat huomanneet, että minulla on usein kuulokkeet korvissa, koska se helpottaa sosiaalista ahdistustani.

Osaka pyytää anteeksi "kivoilta toimittajilta", joita hän on saattanut loukata.

– Tennistoimittajat ovat olleet minulle aina ystävällisiä, en vain ole luonnostaan hyvä puhuja. Saan valtavia ahdistuksen aaltoja ja hermoilen, kun minun täytyy puhua medialle ja yrittää vastata parhaani mukaan.

Osaka kertoo aikovansa pitää pienen tauon pelikentiltä ja keskustevansa myöhemmin eri turnausjärjestäjien kanssa siitä, miten pelaajien, median ja fanien vuorovaikutusta voisi tehdä paremmaksi kaikille osapuolille.

Maailmanlistan kakkonen ei osallistunut avauskierroksen voittonsa jälkeen tiedotustilaisuuteen. Hän sai turnauksen järjestäjiltä 15 000 Yhdysvaltain dollarin sakon. Häntä myös varoitettiin, että hänet saatetaan sulkea pois niin käynnissä olevista Ranskan avoimista kuin tulevistakin Grand Slam -turnauksista, mikäli hän ei täytä kaikille pelaajille kuuluvia mediavelvollisuuksia.

Lue myös:

Naomi Osaka sai mediaboikotistaan 15 000 dollarin sakot – tennistähteä uhkaa jopa kilpailukielto tulevista Grand Slam -turnauksista

Tenniksen supertähti Naomi Osaka boikotoi lehdistötilaisuuksia Ranskan avoimissa – mielenterveyteen vetoavaa pelaajaa uhkaa tuntuvat sakot