Huikeaa kiekkodraamaa! Leijonat jyräsi voittoon Kanadasta voittomaalikisassa – jääkö Kanada pudotuspelien ulkopuolelle?

Suomi voitti alkulohkon viimeisessä ottelussaan Kanadan voittomaalikisan jälkeen. Kanadan jatkoon pääseminen riippuu nyt siitä, miten Saksa–Latvia-ottelussa käy illalla.

Leijonat otti hienon voiton tiistaina Kanadaa vastaan. Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti alkulohkon viimeisessä pelissään Kanadan 3–2 MM-kisoissa Latviassa tiistaina. Suomi voitti tiukan kamppailun voittomaalikisassa.

Suomi sijoittui lohkossaan toiseksi ja kohtaa torstaina puolivälierässä Tshekin. Yhdysvallat kiilasi Suomen ohi pisteellä lohkokärkeen voittamalla Italian 4–2.

Kanada sai ottelusta pisteen ja joukkueen tilanne on erittäin tukala. Kanadan kohtalo pudotuspelien suhteen ratkeaa illan Saksa–Latvia-pelissä. Kanada on jatkossa, jos esimerkiksi jompi kumpi joukkueista voittaa varsinaisella peliajalla.

Lue lisää:

MM-turnauksen puolivälierät pelataan torstaina klo 16.15 ja 20.15 Suomen aikaa. Leijonien vastustaja selviää myöhemmin.

Näet alta Suomen lohkotilanteen ennen kello 16.15 alkavia otteluita. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Jaakko Torvi / Yle

Kanadalta vahva alku

Kanada aloitti ottelun Leijonia vastaan vauhdikkaasti. Brandon Pirri vei Kanadan 1–0-johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisessä erässä Kanada hallitsi, eikä Leijonat päässyt kunnolla peliin mukaan.

Toinen erä oli Suomelta selvästi parempi ja erä alkoi Suomelta loistavasti. Arttu Ruotsalainen hyödynsi tyhjän tilan keskialueella ja laukaus yllätti Darcy Kuemperin Kanadan maalilla.

Kanada meni uudestaan johtoon Maxime Comtois'n ylivoimamaalilla erän puolivälissä. Comtois sai pelivälineen maalin eteen ja iski kiekon läheltä ylös ohi ottelussa mainiosti pelanneen Jussi Olkinuoran.

Kolmannessa erässä neljä minuuttia ennen loppua Anton Lundell petasi taidokkaasti paikan Ruotsalaiselle, joka iski illan toisen maalinsa.

Ottelu ratkaistiin voittomaalikisassa, jossa Suomi oli parempi. Rankkarinsa saivat sisään Leijonilta Oliwer Kaski, Saku Mäenalanen ja Arttu Ruotsalainen.

– Vaikea alku meiltä, vaikka toki Kanadakin oli hyvä. Emme ihan päässeet omalle tasolle. Paransimme ja kaksi viimeistä erää oli hyvää peliä, kapteeni Marko Anttila sanoi C Moren haastattelussa.

Suomen pelaajat kävivät onnittelemassa Kanada-voiton jälkeen Jussi Olkinuoraa. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Suomen ykkösvitjassa uurastanut Hannes Björninen kertoi, mitä puolivälierään pitää erityisesti parantaa.

– Emme olleet alussa parhaimmillaan. Meidän tavoite on pelata loistavaa kiekkoa 60 minuuttia. Pystyimme kääntämään tiukan pelin voitoksi, Björninen kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Björninen iloitsi Suomen rankkarivoitosta.

– Pelit voivat mennä pudotuspeleissä rankkareillle. Hyvä, että saimme siinä onnistumisia.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen Leijonien peli-ilmeeseen.

– Pääsimme ottelun edetessä käyntiin, ja jaksoimme taistella loppuun asti. Se oli tärkeä nousu rinnalle ja ohi. Tykkäsin, miten pelasimme pari erää. Ei ole enää sellaisia asioita pelissä, mitä pitäisi suuremmin korjailla.

A-lohkon aamupäiväpelissä Sveitsi voitti Britannian 6–3 ja nousi lohkon kärkeen.

Kuva: Lehtikuva, Jaakko Torvi / Yle

Päivitetty juttua 1.6.2021 klo 15.15: lisätty Marko Anttilan kommentti ottelusta. Lisätty juttuun klo 17.18 Hannes Björnisen ja Jukka Jalosen kommentit.

Päivitetty juttua klo 18.35: Suomi kohtaa puolivälierässä Tshekin.

Lue myös: