1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

HIFK-legenda päätti uransa tyylillä – kertoi asiasta Helsingin Sanomien mainoksessa

SM-liigassa ainoastaan Helsingin IFK:ta edustanut Lennart Petrell, 37, lopettaa pelaajauransa. Hän jäi viime kesänä harjoitustauolle sydänlöydöksen takia.

37-vuotias Petrell toimi kahden kauden ajan HIFK:n kapteenina. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Helsingin IFK:n hyökkääjä Lennart Petrell lopettaa pelaajauransa 37-vuotiaana. Pelaaja ilmoitti asiasta Helsingin Sanomissa koko sivun täyttäneessä mainoksessa (siirryt toiseen palveluun).

Petrellillä oli sopimus HIFK:n kanssa menneestä kaudesta, mutta seurassa aikoinaan Suomen mestaruutta juhlinut hyökkääjä ei pystynyt pelaamaan otteluakaan.

Seura kertoi vuosi sitten kesäkuussa Petrellin käyneen rutiinitutkimuksissa, joissa havaittiin sydänlöydös. Hyökkääjän kerrottiin tuolloin jäävän harjoitustauolle.

– Tämä unelma on tullut loppuun ja minun on nyt aika lopettaa. Päätökseen liittyy paljon haikeutta ja kyyneliä, mutta ennen kaikkea lämpimiä tunteita kaikkea sitä kohtaan, mitä olen saanut liki 20 vuoden aikana kokea ja kenen kaikkien kanssa olen saanut tätä arkea elää, Petrell kirjotti ilmoituksessaan.

Petrell muisteli kirjoituksessaan myös ensimmäistä liigaotteluaan HIFK:n kotihallissa Nordenskiöldinkadulla ja antoi tunnustusta seuran kannattajille.

– Ennen kaikkea haluan lausua koko sydämestäni kiitoksen IFK-yhteisölle. Olen rakastanut jokaista päivää, jonka olen saanut kanssanne viettää.

Petrellin ilmoitus löytyy kokonaisuudessaan seuraavasta twiitistä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Petrell pelasi SM-liigaurallaan HIFK:ssa kaikkiaan 572 runkosarjaottelua, joissa hyökkääjä viimeisteli pisteet 117+109=226. Hän myös pääsi kokeilemaan siipiään NHL:ssä Edmonton Oilersin riveissä vuonna 2011 voittamansa Suomen mestaruuden jälkeen.

Hyökkääjä pelasi NHL:ssä kahden kauden aikana 95 ottelua ja teki pisteet 7+11=18. Kahden kauden jälkeen Petrell pelasi NLA:ssa ja SHL:ssä, minkä jälkeen hän palasi HIFK:hon kaudeksi 2016–17. Petrell edusti SM-liigassa ainoastaan HIFK:ta.

Lue myös:

HIFK:n Lennart Petrell sivussa koko kauden – "Tämä ei ollut se uutinen, jonka olisin halunnut kuulla"

Lennart Petrell istui NHL:ssä viltissä ja ymmärsi, mistä show'ssa on kyse – HIFK-ikoni kertoo, kuinka Jokerit aikoinaan houkutteli

Sydänlöydös pitää HIFK-ikoni Lennart Petrellin pitkään sivussa