1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Naisleijonat

Naisleijonat saa uuden päävalmentajan – Juuso Toivola maajoukkueen peräsimeen Pekingin olympialaisten jälkeen

Juuso Toivola toimii naisleijonien apuvalmentajana elokuun MM-kisoissa ja Pekingin olympialaisissa.

Juuso Toivola siirtyy Naisleijonien päävalmentajaksi Pasi Mustosen jälkeen. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue saa uudeksi päävalmentajakseen Juuso Toivolan, tiedottaa Jääkiekkoliitto. Toivola aloittaa pestissään Pekingin olympialaisten jälkeen.

Toivolan sopimus on kahden vuoden mittainen ja siinä on optio myös kahdesta seuraavasta kaudesta. Toivola toimii päävalmentaja Pasi Mustosen valmennustiimissä apuvalmentajana elokuun MM-kisoissa ja Pekingin olympialaisissa.

– Arvostan, että saan jatkaa prosessia, jossa olen ollut tiiviisti mukana. Aika näyttää, mitä muutoksia toimintaan jatkossa tulee, nyt fokus on tulevassa kaudessa: meillä on ohjelmassa kahdet arvokisat, joiden eteen koko valmennustiimi tekee täysillä töitä, Toivola kommentoi pestiään Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Toivola on ollut mukana naiskiekon kehitystehtävissä Suomen Jääkiekkoliitossa jo lähes 20 vuotta. Sen ohella 50-vuotias Toivola on toiminut Lapin urheiluopiston valmennusosaamisen koordinaattorina. Päävalmentajan tehtävissä Toivola aloittaa vajaan vuoden kuluttua päätoimisesti.

– Juuso toimii Naisten Liigan johtoryhmässä urheilutiimin vetäjänä ja tekee arkityössään muun muassa valmentajakoulutusta. Hän tuntee naisten kiekon tilan ja toimijat äärimmäisen hyvin. Uskon, että päätoimisuuden myötä saamme lisää osaamista myös kotimaan pääsarjan toimijoiden tueksi, toteaa naisten maajoukkueen GM Tuula Puputti.

Lue myös:

Asiantuntija toivoo, että olympialaiset eivät olisi Naisleijonien ensimmäiset arvokisat kolmeen vuoteen: "Olisi tärkeää päästä pelaamaan MM-kisat kesällä tai syksyllä"