Hyppää sisältöön

Palloilun cup-huumaa luvassa – koripallon, lentopallon ja salibandyn Suomen cupit näkyvät jatkossa Ylen kanavilta

Kolmen palloilulajin Suomen cupit huipentuvat ensi vuodesta lähtien Ylen kanavilla. Koripallon, lentopallon ja salibandyn Suomen cupit nähdään vuodesta 2022 eteenpäin Ylellä.

Juhliiko tuore Suomen mestari Vilpas tulevina vuosina Suomen cupia? Yle näyttää sisäpalloilulajien cup-kilpailut vuosina 2022–2024. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Yle on solminut laajan sopimuksen Koripalloliiton, Lentopalloliiton ja Salibandyliiton kanssa. Solmitut sopimukset varmistavat, että että sekä naisten että miesten loppuottelut ja välierät nähdään Ylen kanavilla vuosina 2022–2024.

Sisäpalloilulajien perinteikkäät cup-kilpailut saavat uuden näyttämön, kun ne liittyvät mukaan talviurheilulajeista tuttuun Urheilustudioon.

– Olemme miettineet pitkään, miten voisimme tarjota suomalaisille kotimaista huippupalloilua entistä vaikuttavammin. Vastaamme tarpeeseen tapahtumallisilla viikonlopuilla, joissa on kova urheilullinen panos, mutta myös ainutlaatuista yhteisöllisyyttä, kun lajiväki kokoontuu samaan paikkaan, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Finaaliviikonloppujen aikana Yle kertoo lajeista muutenkin kuin suorien ottelulähetysten avulla. Yle lähtee työstämään lajiliittojen kanssa pidemmän ajan tarjontaa, joka palvelee molempia osapuolia.

– Tasa-arvoinen näkyvyys tapahtumaviikonlopuissa naisten ja miesten välillä on luonnollisesti meille tärkeää, sanoo Ylen esitysoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Lue myös:

Juttua muokattu 2.6. klo 13.13: Korjattu sopimuksen vuosiluvuiksi 2022–2024.

.
.