1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Janne Ahonen

Janne Ahonen jää sivuun yhdistetyn maajoukkueen taustalta – "Ottaa koville, olen pyöritellyt tätä koko kevään"

Yhdistetyn maajoukkueen välineteknikon työt jättävä Janne Ahonen siirtyy töihin autoliikkeeseen. Päätös oli ikävä uutinen olympiatalveen valmistautuvalle yhdistetyn joukkueelle.

Janne Ahosen elämässä puhaltavat uudet tuulet. Kuva: Tomi Hänninen

Mäkihyppylegenda Janne Ahonen jättää työnsä yhdistetyn maajoukkueen välineteknikkona. Ahonen siirtyy töihin autoliikkeeseen ja päätti hypätä sivuun yhdistetyn joukkueesta, vaikka siellä hyvin viihtyikin.

– Hommat yhdistetyn maajoukkueen kanssa on nyt taputeltu. Tilanteet muuttuvat, välillä pitää ajatella myös itseäkin, vaikka yhdistetyn poikien kanssa olikin mukavaa ja antoisaa aikaa, Ahonen kertoi.

Ahosen ratkaisu oli ikävä uutinen Pekingin olympiatalveen valmistautuvalle yhdistetyn maajoukkueelle.

– Tämä ei varmaankaan ollut heille mieluisa uutinen. He olisivat tietysti halunneet, että olisin voinut jatkaa siellä, kun olympiatalvi on tulossa. Vaikea paikka minullekin ja ottaa koville, kun työ oli itsellekin sydämenasia, Ahonen myönsi.

Päätös vaati pitkää kypsyttelyä.

– Aina ei voi tehdä vain siten kuin muut haluavat, joskus on vain ajateltava omaakin parasta. Olen pyöritellyt tätä päätöstä päässäni koko kevään, Ahonen taustoitti.

Autot ja muutkin moottoreilla kulkevat ajoneuvot ovat kuuluneet Ahosen suurimpiin rakkauksiin. Ahonen on takavuosina tunnettu muun muassa kiihdytysautoilun parissa.

Hän pääsee nyt toteuttamaan yhtä elämänsä intohimoa.

– Aloitan kuukausipalkkalaisena työn autoliikkeessä, asuntoautojen varustajana. Olen aina ollut kiinnostunut kaikista moottoriajoneuvoista ja rakentamisesta. Matkailuautoissa molemmat yhdistyvät, Ahonen kertoi.

Viime vuosina myös Yle Urheilun asiantuntijana työskennellyt Ahonen jatkaa tässä roolissa ja saa jatkossa yhä suuremman roolin Yle Urheilun Urheilustudion lähetyksissä.

– Pääsen mäkikilpailuihin enemmän paikan päälle ja voin kommentoida myös yhdistetyn kilpailuja, kun en kuulu enää yhdistetyn joukkueeseen, Ahonen valotti.

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen myöntää, että Janne Ahosen lähteminen jättää maajoukkueen taustalle ison loven. Kuva: Tomi Hänninen

"Elämän realiteetit pitää ymmärtää"

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen ymmärtää Janne Ahosen ratkaisuja.

– Vakituinen työpaikka yhdistettynä Ylen asiantuntijakuvioon on hänelle hyvä paketti. Jos olisin itse Jannen asemassa, olisin tehnyt varmasti ihan samanlaisen ratkaisun, Kukkonen kommentoi.

Taloudellinenkin puoli vaikutti varmasti Ahosen päätöksiin.

– Emme pysty missään nimessä kilpailemaan palkassa. Elämän realiteetit pitää ymmärtää, tämä on mielestäni ihan selvä asia ja suon Jannelle tämän tilaisuuden, Kukkonen mietti.

Kukkonen myöntää, että Ahosen lähtö jättää ison loven yhdistetyn maajoukkueeseen.

– Yhdistetyn joukkueen kannalta on tietenkin harmillista, että Ahonen jää pois. Hän ollut todella tärkeä osa joukkuetta, Janne on muutenkin hyvä tyyppi ja tuonut henkistäkin pääomaa tähän joukkueeseen, Kukkonen kuvaili Ahosen merkitystä.

Pekingin olympiatalvi lähestyy jo kovaa vauhtia, joten maajoukkueen tausta-asiat täytyy saada pian järjestykseen.

– Ei ole paras mahdollinen tilanne, kun joudumme miettimään muita vaihtoehtoja vielä tässä vaiheessa. Meidän pitää pyrkiä nopeasti kartoittamaan, miten hankimme joukkueeseen kilpailukykyisen välineteknikon.

Kukkonen haluaa kuitenkin suhtautua tilanteeseen positiivisesti.

– Monesti käy niin, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusia ovia avautuu. On katsottava eteenpäin ja uskon, että löydämme hyvän ratkaisun, jotta olemme valmiita olympiakauteen, Kukkonen pyöritteli.

Päivitetty kello 15.05: Petter Kukkosen kommentit täydennetty uutiseen.

Lue myös:

Janne Ahonen vahvistaa yhdistetyn maajoukkueen mäkiosaamista välineteknikkona

Janne Ahonen ylsi 16 vuotta sitten mielettömään saavutukseen Oberstdorfin MM-kisoissa – kylkiluunsa ennen kisoja murtanut mäkikotka nousi maailmanmestaruuteen

Entinen huippuhyppääjä Janne Ahonen tunnusti olleensa varsinainen puupää ruoka-asioissa – ruoski itseään rankasti yhdestä suklaapatukastakin ja oli viikon syömättä