1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Selkänsä loukannut Sauli Väisänen ulos EM-joukkueesta, ovi aukeni Nicholas Hämäläiselle – Kanerva sanoi kuulleensa Ojalan tilityksen vasta medialta

Nicholas Hämäläinen nousee EM-ryhmään loukkaantuneen Sauli Väisäsen tilalle. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Teemu Pukki saatetaan nähdä tositoimissa perjantaina.

Nicholas Hämäläinen nousee Huuhkajien EM-miehistöön. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle

Miesten jalkapallomaajoukkueen EM-joukkueeseen tulee muutos, kun loukkaantunut toppari Sauli Väisänen joutuu harmittavasti sivuun kisoista. Tilalle valittiin laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva selvitti asiaa maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

– Kova paikka joukkueeseen valitulle Sauli Väisäselle ja todella ikävä juttu. Sauli loukkasi selkäänsä lauantain Ruotsi-pelissä. Ensin ajattelimme, että kyseessä olisi lihasvamma, mutta eilisissä harjoituksissa hän joutui jättämään kivun takia treenit kesken. Kun selkä kuvattiin tänä aamuna, niin saimme ikäviä uutisia, Kanerva kertoi.

– Siellä on lannerangan kahden nikaman poikkihaarakkeessa kaksi murtumaa. Se vaatii neljän-kuuden viikon toipumisen, ei vaadi kuitenkaan leikkausta, Kanerva totesi.

Kanerva kertoi, että pelaajavaihto pitää vielä hyväksyttää Euroopan jalkapalloliitossa Uefassa. Nimetystä joukkueesta saa pelaajaa vaihtaa vain lääkintäsyistä, ja vamman pitää olla "riittävän iso".

– Olemme lähettäneet Uefalle tiedot, ja he päättävät, onko tämä sellainen vamma että voimme ottaa korvaavan pelaajan tilalle. Meidän mielestä on, olen lähes varma että saamme luvan Uefalta, Kanerva ennakoi.

Muun joukkueen terveystilanne on Kanervan mukaan hyvä. Teemu Pukki on harjoitellut joukkueen mukana jo täysipainoisesti.

– Teemun kuntoutus on mennyt erittäin hyvin. Voi olla, että hänet nähdään huomenna kentällä, Kanerva sanoi ja virnisti perään.

Juhani Ojala pettyi rajusti jäätyään ulos EM-joukkueesta. Kuva: Lehtikuva

Ojalan kommentit eivät tiedossa

Topparin korvaaminen laitapakilla herätti kysymyksiä. Kanerva katsoi tiedotustilaisuudessa vieressään istunutta Jukka Raitalaa.

– Mietimme mitä mahdollisesti tarvitsemme. Jukka Raitala pystyy myös topparia pelaamaan, tavallaan topparimäärä (joukkueessa) ei putoa. Ja erinäiset muut syyt, joita en tässä nyt lähde paljastamaan, vaikuttivat myös päätökseen.

– Merkitystä oli myös sillä, että meillä oli nämä kaksi pelaajaa välittömästi käytettävissä, Kanerva sanoi viitaten siihen, että Hämäläinen ja Albin Granlund jäivät EM-pelaajavalintojen jälkeen vielä leiriryhmään mukaan.

EM-joukkueesta pudonneista pelaajista eniten kohautti toppari Juhani Ojala. Ojala kommentoi eilen MTV:lle (siirryt toiseen palveluun), että piti itseään varmana kisajoukkueen pelaajana ja tunsi olonsa nöyryytetyksi päätöksen jälkeen.

Kanerva kertoi sanoneensa Ojalalle, kuten muillekin pudonneille, että "mitä vain voi tapahtua". Ojala oli kuitenkin Kanervan mukaan ilmoittanut, että "tämä on tässä". Ojalan MTV:lle antamia kommentteja Kanerva ei ollut havainnut.

– Tässä on ollut aika paljon hässäkkää, en ollut näitä kommentteja ehtinyt lukea. En tiedä tarkalleen, mitä hän sillä tarkoitti, Kanerva vastasi Ojalan "nöyryytetty olo" -toteamukseen.

Ojalan avautuminen ei siis ollut syynä kisapaikan karatessa häneltä jälkeen, vakuutti Kanerva.

– Ei mitään merkitystä (Väisänen tilalle valitsemiseen), koska vasta nyt kuulin (nämä) hänen kommenttinsa.

Suomi ja Viro kohtaavat perjantaina Olympiastadionilla kello 19. Ottelu kuullaan suorana lähetyksenä Yle Puheen taajuudella.

Lue myös:

Tässä ovat historialliset EM-Huuhkajat! Lue arviot kaikista 26 Suomen pelaajasta ja tiedät, miksi Teemu Pukin nilkan pitää olla kunnossa

Tässä on historiallinen Huuhkajien EM-joukkue! Katso Palloliiton upea julkistusvideo

Katso Huuhkajien vastustajien kokoonpanot EM-kisoissa – lopulliset kisaryhmät julki

"Huuhkajat voittaa Euroopan mestaruuden!" Rajoja rikkova podcast saa absurdeja piirteitä – sekoilun taustalta paljastuu myös painavaa asiaa