Hyppää sisältöön

Ilveksen valmentajan asiaton kommentti toi varoituksen – seurapomo vakavana: "Tämä ei ole asiana aivan yksinkertainen"

Kansallisen liigan ottelussa Ilves-HJK kotijoukkueen valmentajan ala-arvoinen kommentointi on aiheuttanut toimia seurassa. Ilveksen puheenjohtajan mukaan valmentaja on pyytänyt joukkueeltaan anteeksi käytöstään.

Kuva: John Berry/Getty Images

Jalkapallon Kansallisessa liigassa pelaavan Ilveksen valmentajan asiaton kommentti on tuonut valmentajalle varoituksen. Ilves kohtasi viime viikon lauantaina kotiottelussaan HJK:n ja ottelun tuoksinassa Ilves-valmentaja kommentoi asiattomasti tilannetta, jossa Ilves-pelaaja menetti pallon HJK-pelaajalle. Tilanne tallentui Ruutu+:n fanikameralähetykseen.

Ilves ry:n puheenjohtaja Kari Pansio kertoi Yle Urheilulle, että hän sai selvityksen tapahtumista heti ottelun jälkeen.

– Minulle soitettiin ja kerrottiin, että tällainen ikävä tapahtuma oli tapahtunut. Kerrottiin ihan tarkkaan, että se ei kohdistunut yhteenkään joukkueen pelaajaan, ei omaan eikä vieraaseen, eikä tuomareihin. Se oli tällainen tunnepurkaus, mikä kyseiseltä valmentajalta oli päässyt, Pansio sanoi.

Pansion mukaan Ilves seurana pitää tarkasti arvoista kiinni ja tapahtuma sotii seuran arvoja vastaan. Sen takia kyseinen valmentaja on saanut varoituksen. Valmentaja on käynyt tapahtuman läpi joukkueen kanssa ja on pyytänyt joukkueelta anteeksi käytöstään. Asia on käyty läpi myös seuratasolla.

– Tämä ei ole asiana aivan yksinkertainen. Asioilla on monta kertaa vaikutusta meidän yhteistyökumppaneihin ja -tahoihin. Joskus tällaisilla lapsellisuuksilla, jos tätä nyt siksi voi sanoa, voi olla aika kauaskantoisia merkityksiä.

Varoitus tarkoittaa sitä, että jos asia toistuu saman valmentajan kohdalla, seura harkitsee, onko voiko valmentaja enää jatkaa seurassa.

– Meillä on aika tiukat kriteerit arvoissa ja me pidämme niistä kiinni tarkasti. Tämä on tällainen varoitus tällä kertaa, mutta jos asia toistuu, niin sen jälkeen aika tarkkaan mietitään, onko hän enää kelvollinen Ilveksessä valmentamaan.

Pansion mukaan valmentaja on ottanut opikseen tapahtuneesta. Hän on tuntenut valmentajan usean vuoden ajan ja oli hämmentynyt tämän ala-arvoisesta kommenteistaan.

– En tiedä, mikä hänelle tuli, sillä ei sieltä yleensä kirosanojakaan tule. En tiedä, miksi kyseisellä herralla meni kuppi nurin tässä vaiheessa, Pansio totesi.

Lue myös:

Essi Sainio kyseenalaisti jalkapallouransa, kun hänen polvestaan hajosi lähes kaikki mahdollinen – "Apu oli siinä, että irrottauduin urheilijaminästä"