Hyppää sisältöön

Helmarien tähtipelaajat ottivat tiukasti kantaa Ilves-valmentajan huuteluun ja pettyivät jatkotoimenpiteisiin – Palloliitto tutkii tapauksen

Suomen maajoukkueen Tinja-Riikka Korpela ja Linda Sällström ovat ottaneet kantaa Kansallisen liigan ala-arvoiseen huuteluun.

Helmarien hyökkääjä Linda Sällstöm toivoo jatkotoimenpiteitä viimeviikonloppuiseen tilanteeseen, mutta ei toivo "julkista lynkkausta". Kuva: Esa Fills / Yle

Jalkapallon Kansallisessa liigassa lauantaina 29. toukokuuta pelatussa Ilves–HJK-ottelussa Ilveksen valmentajan asiaton kommentti toi valmentajalle varoituksen. THL:n määritelmän mukaan valmentajan käyttämä kieli luokitellaan seksistiseksi vihapuheeksi (siirryt toiseen palveluun).

Suomen jalkapallomaajoukkue Helmarien kapteeni-maalivahti Tinja-Riikka Korpela ja maalitykki Linda Sällström ovat pettyneitä Ilveksen toimenpiteisiin. Lisäksi Palloliitto on tiedottanut (siirryt toiseen palveluun)käsittelevänsä tapauksen.

– Olen pettynyt jatkotoimenpiteisiin, tai lähinnä niiden puutteisiin, ja siihen miten asiaan ollaan suhtauduttu, Sällström kirjoittaa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Tinja-Riikka Korpela kertoo Jalkapallon pelaajayhdityksen (JPY) tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) koko Helmarien pelaajiston olevan "käytöksestä hyvin järkyttyneitä". Korpelan mukaan asian vakavuutta vähätellään, eikä hän koe anteeksipyynnön olevan riittävä asian käsittelyyn.

Sällström on Helmarien kautta aikojen eniten maaleja tehnyt pelaaja, ja osa maajoukkueen kapteenistoa. Korpela on joukkueen kapteeni ja Suomen pitkäaikainen ykkösmaalivahti. Niin Korpela kuin Sällström toivovat Ilvekseltä vahvempia toimenpiteitä.

– Edelleen korostamme koko maajoukkueena, että tämänlainen käytös on täysin tuomittavaa. Tämänlaista ei voi missään tapauksessa hyväksyä tai jättää ilman rangaistusta, Korpela päättää JPY:n tiedotteen.

Samalla Sällström suosittaa malttia tilanteen käsittelyssä.

– En ole julkisen lynkkauksen kannattaja, Sällström toteaa Twitterissä.

Lue myös:

Ilveksen valmentajan asiaton kommentti toi varoituksen – seurapomo vakavana: "Tämä ei ole asiana aivan yksinkertainen"