1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Tampa Bay voiton päässä jatkosta – Carolina ajautui ahdinkoon

Teuvo Teräväinen teki maalin ja Sebastian Aho sai syöttöpisteen, mutta Carolina hävisi Tampa Baylle. Hallitseva mestari Tampa Bay on nyt voiton päässä jatkopaikasta.

Tampa Bayn pelaajat juhlivat voittoa Carolinasta. Kuva: Getty Images / ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions)

Tampa Bay Lightning on voiton päässä jatkopaikasta jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjassa. Tampa Bay voitti Carolina Hurricanesin 6–4 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1.

Hallitseva mestari Tampa Bay johti avauserän jälkeen 1–0, mutta toisessa erässä nähtiin todelliset maalijuhlat. Carolina meni jo kahden maalin johtoon 4–2, mutta Tampa Bay nousi ohi. Erässä nähtiin kaikkiaan kahdeksan osumaa, neljä molemmille, ja kolmannessa Tampa teki vielä yhden.

Tampan tehomiehet olivat Steven Stamkos ja Nikita Kutsherov, joille molemmille merkittiin tehot 2+1.

Teuvo Teräväinen teki Carolinan avausmaalin. Sebastian Aho sai yhden syöttöpisteen.

– Ensimmäinen erä ei ollut hyvä, mutta taistelimme hyvin takaisin. Jäähyt käänsivät ottelun. Ei voi ottaa kuutta jäähyä, mutta niin tapahtui, Hurricanesin valmentaja Rod Brind'Amour sanoi.

Tampa Bay teki toisen erän maaleistaan kolme ylivoimalla.

New York Islanders tasoitti ottelusarjan Boston Bruinsia vastaan 2–2:een. Islanders voitti ottelun 4–1 tehtyään kaksi viimeistä osumaa tyhjään maaliin. Leo Komarov sai kolme sekuntia ennen loppusummeria tulleeseen viimeiseen maaliin syöttöpisteen. Tuukka Rask Bostonin maalilla torjui 30 laukausta.

Lue myös:

Kommentti: Pekka Rinteelle komea kunnianosoitus – suomalaisten tulokasvahtien huima vire hyytyi keväällä

Montrealille jo viides voitto peräkkäin – Rantasen hurja pisteputki sai jatkoa, mutta Vegas nousi ohi