Hyppää sisältöön

FC Hongan Nana Yang sai painaa valkolakin päähänsä, Yalen yliopisto kutsuu elokuussa – "On tämä ihan tajutonta"

Yle Urheilu oli mukana karkeloissa, kun FC Hongan runkopelaajiin kuuluva puolustaja Nana Yang juhli lauantaina lakkiaisiaan Espoossa. Elokuussa hänen pelaajauransa saa uuden suunnan Yhdysvaltojen kovassa yliopistosarjassa.

Nana Yang iloitsee valmistumisesta: "Nyt ovet aukeavat"
Nana Yang iloitsee valmistumisesta: "Nyt ovet aukeavat"

FC Hongan liigajoukkueessa pelaavan Nana Yangin neljän vuoden aherrus Etelä-Tapiolan lukiossa palkittiin, kun hän sai painaa valkolakin päähänsä. Tuore ylioppilas ei putoa tyhjän päälle, sillä lahjakasta nuorta odottaa opiskelu ja pelipaikka Yalen yliopistossa Yhdysvalloissa.

– Upea juttu. Tuli vähän yllätyksenä, että siellä oli vielä vapaa paikka tälle syksylle mutta kaikki palat jotenkin loksahtivat yhteen ja nyt lähtö onnistuu. On tämä ihan tajutonta. Yale on maailman huippuyliopisto, joten tämä on tosi iso ylpeydenaihe ja kunnia lähteä sinne, Yang tunnelmoi.

Yang kokee, että urheilu ja opiskelu tukevat toisiaan. Urheilu tarjoaa irtiottoa arjesta, mutta toisaalta ilman opiskelua elämä kävisi yksitoikkoiseksi. Yalen jälkeen yksi tavoite voisi olla maajoukkue. Kunnianhimoisen nuoren elämä rakentuu palanen kerrallaan.

– Minulla on ollut aina vähän vaikea asettaa isoja unelmia. Etenen askel kerrallaan, elämänvaihe kerrallaan enkä ole hirveän pitkälle miettinyt tulevaisuuttani, Yang sanoi.

Lue myös:

.
.