1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon MM 2021

Leijonien kova taistelu MM-finaalissa kiteytyi Anton Lundellin kyyneliin: "Annoimme kaikkemme"

Leijonat taipui MM-finaalissa raivoisan taistelun jälkeen 2–3. Suomen johtaviin pelaajiin turnauksessa kuulunut Anton Lundell kyynelehti karvaan finaalitappion jälkeen.

Anton Lundell haikeana hävityn MM-finaalin jälkeen. Kuva: Jussi Nukari/Lehtikuva

Leijonat sai Latvian MM-urakasta palkinnokseen hopeamitalit. Kanada oli parempi maalein 3–2 finaalissa, jota Suomi johti kahteen otteeseen. Maailmanmestaruuden ratkaisseen maalin iski Nick Paul jatkoerässä ajassa 66.26.

Leijonien 19-vuotias keskushyökkääjä Anton Lundell pelasi mainion MM-turnauksen. Kymmenessä ottelussa neljä maalia ja kolme syöttöpistettä saalistanut nuorukainen oli pettynyt lopputulokseen.

– Tämä oli kova ottelu. Olimme lähellä ja meillä oli mahdollisuutemme, mutta Kanada oli hieman parempi tänään. Iso pettymys, Lundell sanoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Pelasimme ja taistelimme mielestäni hyvin. Olen tyytyväinen joukkueeseemme. Annoimme kaikkemme. Niin lähellä, niin lähellä, Lundell sanoi kyyneleet silmissään.

"Raastava tapa hävitä"

Leijonien kapteenin ja kaksi vuotta sitten maailmanmestaruutta juhlineen Marko Anttilan mukaan joukkueen kopissa oli hiljaista ottelun jälkeen.

– Kyllähän siinä tuli joukkueelle muutama sana sanottua. Lähinnä siitä, miten jokainen pelaaja toi itsensä tuohon joukkuehengen puolesta. Se on kuitenkin meidän vahvuutemme. Ylipäätään Suomen maajoukkueessa ilmapiiri on aina loistava ja niin oli tänäkin vuonna. Lähelle päästiin, kyllä se syö, Anttila sanaili pettyneenä.

Kapteeni Anttila kertoi olleensa todella ylpeä jokaisesta joukkueensa pelaajasta.

– Nyt ei ole tietenkään hauskaa. Meillä oli paljon maalin pelejä turnauksen aikana, mutta nyt vain hävisimme väärän ottelun, Anttila totesi.

Leijonien NHL-vahvistus Olli Määttä oli niin ikään pettynyt tappioon. Puolustaja lukeutui Suomen parhaimmistoon Riian turnauksessa.

– On aika raastava tapa hävitä tuo peli. Ei ole mitkään parhaat fiilikset, Määttä sanoi.

Ensi vuonna jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa. Isäntäkaupunkeina toimivat Tampere ja Helsinki.

Lue myös:

Leijonille karmea pettymys MM-finaalissa – Kanada nousi kahdesti tappioasemasta ja ratkaisi maailmanmestaruuden jatkoerässä

Kommentti: MM-kulta ratkaistiin irvokkaalla tavalla – tätä lätkälottoa ei kukaan halua enää nähdä

Kanada kaatoi Leijonat, mutta Manta ei säästynyt polskijoilta – Yle seurasi, kuinka MM-finaalihuuma kasvoi ja päättyi huokauksiin

Säkenöivä Olkinuora, tuntemattomuudesta noussut tehopakki Sund ja viiksiniekka Björninen – asiantuntija arvioi jokaisen Leijonan MM-suorituksen