1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Tokio 2020

EM-mitalisti Koljoselle sulkapallon olympiapaikka

Kalle Koljonen varmisti karsintarankingin sijan 28, kun olympiakarsintaturnauksia ei ole enää jäljellä. Paikan Tokioon saavat rankingin 34 parasta urheilijaa.

Kalle Koljosen paikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 27 paikkaa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Huhti-toukokuun vaihteessa komeasti EM-pronssille pelannut sulkapalloilija Kalle Koljonen saa olympiapaikan Tokion kisoihin, kertoi Olympiakomitea maanantaina. Asia varmistui, kun olympiakarsintaturnauksia ei enää ole jäljellä.

Koljonen on karsintarankingissa sijalla 28, kun sulkapallon maakiintiöt huomioidaan. Tokion sulkapalloturnaukseen paikan saavat rankingin 34 parasta.

Koljonen voitti Kiovassa pelatussa EM-turnauksessa mitalin ensimmäisenä suomalaisena aikuisten sarjoissa. Mitali ratkesi Koljosen voitettua puolivälierässä kolmanneksi rankatun Tanskan Rasmus Gemken. Välierässä hän hävisi maailmanlistan kakkoselle, Tanskan Viktor Axelsenille.

Suomelle on ollut edustus olympialaisten sulkapallossa Barcelonasta 1992 lähtien. Koljosen paikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 27 paikkaa, jotka oikeuttavat 28 urheilijan valintaan.

Lue myös:

EM-pronssimitalisti Koljonen ei haikaillut finaaliin koronatartunnan saaneen Axelsenin tilalle: "Tunnen, että olen ansainnut pronssin, hävisin paremmalleni välierässä"

Sauli Niinistö lähetti onnittelukirjeen sulkapallon EM-kisojen suomalaissankarille Kalle Koljoselle