1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Oskari Mörö loukkaantui – selkä leikkasi kiinni: "Potuttaa kuin pientä jänistä"

Urho Kujanpää ja Sara Kuivisto olivat Turun ensimmäisen kisaillan onnistujat ennätyksillään.

Oskari Mörö jätti 400 metrin aitakisan kesken
Oskari Mörö jätti 400 metrin aitakisan kesken

Paavo Nurmen kisat päättyivät suomalaisittain ikävissä merkeissä, kun Oskari Mörö jäi pitelemään selkäänsä illan päätösmatkan 400 metrin aitojen loppusuoralla. Möröllä näytti olevan vaikeuksia yhdeksännellä aidalla, ja espoolaisaituri käveli maaliin.

Maaliin saapui murtunut mies.

– Selkä leikkasi kiinni, eikä se antanut enää minkäänlaista kiertoliikettä tehdä. Se vaivasi jo ennen starttia ja oli sellaiset rohdot vedetty, että pystyisi kunnialla vetämään kisan. Tuntui, että jaloista lähti vaan voima pois.

Vaiva ei ole vanha. Möröllä oli tuntemuksiaan selässä ensimmäisen kerran viime viikolla.

Pitkien aitojen SE-miehen suuri tavoite tällä kaudella on päästä mukaan Tokion olympialaisiin. Paavo Nurmen kisojen juoksu olisi ollut olympialaisten uuden rankingjärjestelmän vuoksi erittäin tärkeä.

– Potuttaa kuin pientä jänistä. Oli hyvä keli ja hyvä seura. Mutta tänään teimme kaiken voitavan, pettynyt Mörö totesi.

Mörö on kamppaillut uransa aikana useiden erilaisten vammojen kanssa.

– Kyllä se tuntuu välillä siltä, että onko henkisesti vahva vai henkisesti tyhmä. Mutta kyllä se päivä varmaan vielä joskus koittaa, Mörö pohtii.

Urho Kujanpää taivutti uransa parhaaseen ulkoradoilla. Tamperelaisen sisäratojen ennätys 566 syntyi viime talvena SM-halleissa. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Kuivisto ja Kujanpää illan valopilkut

Seiväspaikalla yleisöä ilahdutti Urho Kujanpää, joka ylitti alakorkeuksien pienten vaikeuksien jälkeen ulkoratojen ennätyksensä 565 ensimmäisellään.

– Onnistuminen on monen asian summa, mutta tänään onnistui hallinta ja tekniset asiat niin, ettei pakka hajonnut, Kujanpää totesi kilpailun jälkeen.

Ennätyskorkeus 565 ylittyi jäykimmällä seipäällä, jolla Kujanpää on nyt hypännyt.

– Se tuntui liikkuvan seipäistä parhaiten, Kujanpää totesi.

Kilpailun voitto ennätystuloksella Paavo Nurmen kisoissa tietää Kujanpäälle mukavaa pistepottia olympiarankingia ajatellen. Sitä Kujanpää on seuraillut sen verran, että tietää kyllä suurinpiirtein, millaisilla tuloksilla olympiapaikka olisi mahdollista napata.

– Sellaisia 560–570 hyppyjä pitäisi tässä kesäkuun aikana vielä pari tulla, että asemat olisivat mahdollisimman hyvät.

800 metrillä Sara Kuivisto onnistui myös erinomaisesti olympiarankingpisteitä ajatellen. Uudella ennätyksellä 2.01,57 irtosi kilpailun toinen sija. Kuivisto oli hyvin yllättynyt siitä, kuinka helposti päivän juoksu kulki. Hän uskoo, että varaa parantaa jäi vielä paljon.

– 200 metriä ennen maalia mietin, että ei voi olla näin helppoa. Viimeinen 20 metriä ei vielä tullut, mutta annetaan se anteeksi, Kuivisto naurahti kilpailun jälkeen.

Lue myös:

Kommentti: Sara Kuivisto otti harvinaisen kovan riskin ja sai palkinnon, jonka arvoa hän ei välttämättä heti itsekään tajunnut

Kujanpää ja Kuivisto ennätyksiinsä, Ståhl kiekkokisan ykkönen – Paavo Nurmen kisojen avauspäivänä suomalaisonnistumisia

Supertähtiä, tiukkoja kamppailuita ja armotonta rankingpisteiden metsästystä – kolme asiaa, joita Paavo Nurmen kisoissa kannattaa seurata