Hyppää sisältöön

Tuukka Rask saattaa joutua leikkaukseen – konkari puhui niukkasanaisesti tulevaisuudestaan: "Se nähdään"

New York Islanders eteni jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä neljän parhaan joukkoon. Islanders kohtaa seuraavaksi hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin.

Tuukka Rask otettiin edellisessä ottelussa vaihtoon toisen erän jälkeen. Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy kertoi tuolloin, ettei suomalaisvahti ole sataprosenttisessa kunnossa. Kuva: Getty Images

Leo Komarovin edustama New York Islanders on edennyt neljän parhaan joukkoon jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä. Islanders kukisti Tuukka Raskin Boston Bruinsin voitoin 4–2.

Islanders voitti päätösottelun näyttävästi lukemin 6–2, kun se onnistui iskemään kahdesti loppuhetkillä kiekon tyhjään maaliin. New York Islanders kohtaa seuraavaksi hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin.

Islanders ja Bruins lähtivät vielä ensimmäiselle erätauolle 1–1-tilanteesta. Toisessa erässä Islandersin Brock Nelson kuitenkin onnistui kahdesti ja vei joukkueensa 3–1-johtoon. Islandersin tehokkaan toisen erän päätti Kyle Parmieri pudotuspelien seitsemännellä maalillaan.

Päätöserässä Bruinsin Brad Marchand kavensi illan toisellaan lukemiksi 2–4, mutta Islanders selviytyi loppuhetkien rynnistyksestä. Kotijoukkue iski vielä kahdesti tyhjiin ja voitti maalein 6–2.

Leo Komarov pelasi ottelussa 12 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa ilman pisteitä.

"Sen ei tarvitse olla otsikoissa"

34-vuotias suomalaisvahti Tuukka Rask torjui ottelussa 23 kertaa. Kauden aikana loukkaantumisista kärsinyt Rask ei ollut pudotuspeleissä täydessä pelikunnossa.

Hän ei kuitenkaan halunnut puhua loukkaantumisestaan ratkaisuottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Lupaan kertoa asiasta parin päivän päästä. Mielestäni sen ei tarvitse olla tällä hetkellä otsikoissa, Rask totesi ja kertoi, että vamma saattaa vaatia leikkaushoitoa.

Uransa aikana Stanley Cupia juhlineen Raskin sopimus päättyy tähän kauteen. Uran jatkosta ei ole varmuutta.

– Se nähdään. Minulla ei ole siitä ajatuksia juuri nyt. Tämä oli kova tappio. Nukutaan muutama yö ja mietitään sen jälkeen tulevaisuutta, Rask sanaili.

Juttua täydennetty 10.6.2021 klo 8.53 Raskin kommenteilla.

Lue myös:

.
.