1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Parkenille voidaan ottaa EM-kisojen edetessä jopa 25 000 katsojaa

Kisajärjestäjät saivat luvan kasvattaa yleisömäärää, mutta muutosta ei ehditä toteuttaa Huuhkajien avausotteluun Parkenilla.

Huuhkajien EM-kisataival alkaa Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Kuva: MADS CLAUS RASMUSSEN / Getty Images

Tanskan hallitus kertoi torstaiaamuna, että Parken-stadionin yleisökapasiteettia nostetaan EM-jalkapallossa 25 000 katsojaan. Huuhkajien avausotteluun muutosta ei ehditä toteuttaa, joten Suomi pelaa EM-avauksensa 15 900 katsojan edessä.

Suomi kohtaa Tanskan lauantaina kello 19 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Ottelu on Suomen miesten kaikkien aikojen ensimmäinen EM-tasolla.

Suomalaisfanien lippukiintiö Parkenin avausotteluun oli alun perin 6 500, mutta koronarajoitukset söivät kiintiöstä puolet. Nyt suomalaisilla on Kööpenhaminan otteluun 2 700 lipun kiintiö.

Parkenin stadionille mahtuu noin 38 000 katsojaa. Kööpenhaminassa pelataan myös 17. kesäkuuta Tanska-Belgia ja 21. kesäkuuta Venäjä-Tanska. Ottelut kuuluvat B-lohkoon. Pudotuspeleissä Kööpenhamina isännöi 28. kesäkuuta neljännesvälieräottelua.

Juttua päivitetty 10.6.2021 klo 10.47: yleisökapasiteetti ei ehdi muuttua Huuhkajien otteluun.

Lue myös:

Huuhkajille voitto jo ennen EM-turnausta – italialaistoimittaja rankkasi Suomen pelipaidan kisojen tyylikkäimmäksi

Uskomaton tilasto povaa Huuhkajille hyvää EM-kisoihin – voisiko Suomi toistaa Islannin ihmeen, joka nousi koko futismaailman kuumimmaksi puheenaiheeksi?

Tanskan tähtimaalivahti Kasper Schmeichel yrittää jättää Suomen nollille – Jukka Raitala ei ole huolissaan Huuhkajien heikosta EM-kenraalista