Hyppää sisältöön

IS: Ari-Pekka Liukkosen välit jäissä Uimaliittoon – jättänyt Mimosa Jallow'n kanssa urheilijasopimuksen allekirjoittamatta

Ari-Pekka Liukkonen ei osallistu ensi viikolla Uimaliiton järjestämille mitalikahveille. Ilta-Sanomien uutisen mukaan huippu-uimareiden ja liiton välejä hiertävät sponsorisopimukset sekä näkemyserot huippu-urheilutoiminnasta.

Ari-Pekka Liukkonen juhli toukokuun loppupuolella EM-kultaa. Kuva: AFP / Lehtikuva

Uinnin tuore Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkonen ja Mimosa Jallow eivät ole allekirjoittaneet Uimaliiton urheilijasopimusta, kertoo Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Ilta-Sanomien mukaan Liukkonen oli ehdottanut urheilijasopimukseen "mielestään maltillisia muutoksia". Kun Uimaliitto ei ollut näiden kannalla, Liukkonen jätti sopimuksen allekirjoittamatta.

Liukkonen on ollut lehden mukaan pettynyt arvostamansa olympiavalmentaja Jari Varjosen kohteluun Uimaliitossa. Valmentaja joutui lähtemään liitosta Uimaliiton organisaatiomuutoksien takia. IS:n uutisen mukaan Liukkonen taustajoukkoineen ei ole tyytyväinen liiton huippu-urheilutoiminnan tasoon.

Liukkosen ja Uimaliiton välien kylmenemiseen on myös lehden mukaan vaikuttanut se, että Liukkonen ui Arenan varusteilla, vaikka Uimaliitto on ollut jo vuodenvaihteesta lähtien Speedon uimavarustekumppani.

Tuorein käänne Liukkosen ja Uimaliiton välillä nähtiin hiljattain. Uimaliitto järjestää ensi viikon keskiviikkona Liukkosen ja EM-hopeaa saavuttaneen Ida Hulkon mitalikahvit Kuopiossa, mutta Liukkonen ei ole osallistumassa liiton tiedotteen mukaan tilaisuuteen.

Jallow kaipaa kommunikaatiota

Tokion olympialaisiin tähtäävä Mimosa Jallow on avautunut aiemmin Yle Urheilulle Uimaliiton toiminnasta. Hän kritisoi maaliskuussa muun maussa kotimaisten kisojen vähäistä määrää.

– Vielä viime vuonna ymmärsin peruutukset, kun koronatilanne iski päälle. Mutta nyt alkaa näyttää siltä, että monessa muussa lajissa kilpailuja voidaan järjestää suhteellisen normaalisti. Uinnissa kilpailuja perutaan edelleen ja epävarmuus on yhä suuri, Jallow kertoi.

Jallow totesi tuolloin olevansa pettynyt siihen, ettei urheilijoita ole kuunneltu riittävästi päätöksiä tehtäessä.

– Uimaliitosta ovat vain lähettäneet sähköposteja. Kommunikaatiota pitäisi olla paljon enemmän, Jallow harmitteli.

Lue myös:

Tokioon tähtäävä uimari Mimosa Jallow turhautuneena – arvostelee lajiliiton päätöksiä ja toimintatapoja: "Ovat vain lähettäneet sähköposteja"

Ari-Pekka Liukkosen isä liikuttui sanattomaksi poikansa EM-kullasta – valmentaja kertoo vaikeista vuosista ja paljastaa syyt mestaruuden taustalla

Ari-Pekka Liukkosen EM-kultaa edelsi vuosien piina – asiantuntija povaa suomalaisuimareille herkullista menestyspottia Tokion olympialaisista