Hyppää sisältöön

Tilastoyhtiö murskaa Suomen haaveet – antoi tylyn arvion: Huuhkajilla kaikista pienin todennäköisyys selvitä jatkoon EM-kisoissa

Suomella on 25 prosentin todennäköisyys edetä jatkopeleihin EM-turnauksessa, kertoo tunnettu tilastoyhtiö Gracenote. Lukema on 24 osallistujamaan joukosta huonoin. Suomen lohkovastus Belgia on tilastoissa vahvoilla.

Huuhkajat avaa EM-kisaurakkansa Tanskaa vastaan lauantaina. Kuva: Tomi Hänninen

Löydät jalkapallon EM-kisojen puhuttavimmat jutut, sarjataulukon ja kisaoppaan Yle Urheilun Euro2020-sivustolta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue lähtee pelaamaan perjantaina alkavissa EM-kisoissa tilastoja vastaan.

Tunnettu tilastoyhtiö Gracenote on julkistanut ennen EM-kisoja listan joukkueista, jotka ovat vahvoilla tilastojen perusteella. Tulokset perustuvat yhtiön tekemään miljoonaan simulaatioon EM-turnauksesta.

Suomi pelaa B-lohkossa Tanskaa, Venäjää ja Belgiaa vastaan. Jokaisesta lohkosta kaksi parasta pääsee suoraan jatkopeleihin. Sen lisäksi neljä parasta lohkokolmosta saa paikan 16 joukkoon.

Tilaston perusteella Huuhkajilla on turnauksessa pienin todennäköisyys (25%) päästä alkulohkostaan jatkoon. Pohjakastissa ovat myös Unkari (32%), Slovakia (34%) ja Pohjois-Makedonia (38%).

Espanjalla (97%), Englannilla (97%) ja Hollannilla (96%) on suurimmat todennäköisyydet päästä pudotuspeleihin.

Katso koko tilasto alapuolelta.

Belgia tilastosuosikki

Yhtiön mukaan Suomen lohkovastuksella Belgialla on suurin todennäköisyys (14%) voittaa EM-kisat. Belgiaa pidetään myös yleisesti kisojen yhtenä suurimmista suosikeista.

Niukasti toiseksi tilastoissa sijoittuu Englanti (14%), jota tilastoissa pönkittää vahvempi kotietu, jos se voittaa lohkonsa. Kolmas on Ranska (12%).

Ensimmäistä kertaa EM-kisoihin osallistuvalle Suomelle yhtiö ei anna mahdollisuuksia. Suomella on nollan prosentin todennäköisyys voittaa kisat. Huuhkajien lisäksi nollan prosentin todennäköisyydet EM-pokaalin nostamiseen ovat Pohjois-Makedonialla, Slovakialla ja Unkarilla. (Tilastot on pyöristetty, eli nollan todennäköisyys tarkoittaa todennäköisyyttä 0–0,49-välillä).

Mutta tilastot ovat vain tilastoja.

Viisi vuotta sitten saman tilastoyhtiön perusteella Ranska oli todennäköisin mestari. Kisojen isäntämaa Ranska hävisi finaalissa Portugalille, joka jäi tilastopelissä puolivälieriin.

Suuryllättäjä Islanti rökitti tilastot täysin yltämällä puolivälieriin asti. Joukkue sai tilastoyhtiötä 51 prosentin todennäköisyyden edetä lohkovaiheesta jatkoon.

Kuka voittaa mielestäsi Euroopan mestaruuden ja miten Suomi pärjää? Osallistu Ylen Futistietäjä-kilpailuun ja veikkaa kisat läpi alkuvihellyksestä EM-finaaliin. Futistietäjässä pääset myös pelaamaan avausmaaliveikkausta.

Osallistu Futistietäjään, haasta kaverisi ja voita palkintoja

Lue myös:

Parkenille voidaan ottaa EM-kisojen edetessä jopa 25 000 katsojaa

Huuhkajille voitto jo ennen EM-turnausta – italialaistoimittaja rankkasi Suomen pelipaidan kisojen tyylikkäimmäksi

Tanskan tähtimaalivahti Kasper Schmeichel yrittää jättää Suomen nollille – Jukka Raitala ei ole huolissaan Huuhkajien heikosta EM-kenraalista

Uskomaton tilasto povaa Huuhkajille hyvää EM-kisoihin – voisiko Suomi toistaa Islannin ihmeen, joka nousi koko futismaailman kuumimmaksi puheenaiheeksi?