1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Huuhkajien EM-avauksen yleisömäärä jää ennalleen – Parkenille lisää katsojia vasta myöhemmin

Tanskan hallitus linjasi, että Kööpenhaminan stadionille voidaan päästää 25 000 katsojaa. Muutos ei kuitenkaan onnistu vielä lauantaina pelattavaan Huuhkajien EM-avaukseen.

Tanskan ja Suomen EM-kisaottelu pelataan Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Kuva: MADS CLAUS RASMUSSEN / Getty Images

Huuhkajat pelaa historiallisen jalkapallon EM-avauksensa lauantaina 15 900 katsojan edessä, vaikka Tanskan hallitus antoi torstaiaamuna luvan nostaa Parken-stadionin yleisökapasiteetin EM-jalkapallossa 25 000 katsojaan.

Lisäys toteutuu vasta myöhemmissä otteluissa. Tanskan jalkapalloliitto DBU vahvisti, ettei katsojamäärän kasvattaminen onnistu vielä lauantaiksi.

Suomen maajoukkueen kannattajayhdistyksen (SMJK) toiminnanjohtaja Jussi Hartikainen vahvisti saman tiedon Yle Urheilulle.

– 10 000 lisäkatsojan ottaminen ei ehdi toteutua vielä Tanskan ja Suomen otteluun, Hartikainen kertoi.

Suomi kohtaa Tanskan lauantaina kello 19 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Ottelu on Suomen miesten kaikkien aikojen ensimmäinen EM-tasolla.

Suomalaisfanien lippukiintiö Parkenin avausotteluun oli alun perin 6 500, mutta koronarajoitukset söivät kiintiöstä puolet. Nyt suomalaisilla on Kööpenhaminan otteluun 2 700 lipun kiintiö.

Parkenin stadionille mahtuu noin 38 000 katsojaa.

Kööpenhaminassa pelataan myös 17. kesäkuuta Tanska - Belgia ja 21. kesäkuuta Venäjä - Tanska. Ottelut kuuluvat B-lohkoon. Pudotuspeleissä Kööpenhamina isännöi 28. kesäkuuta neljännesvälieräottelua.

Belgia-otteluun lippuja vielä myynnissä

Huuhkajien tie vie Tanska-ottelun jälkeen Pietariin, jossa vastaan tulevat 16. kesäkuuta Venäjä ja 21. kesäkuuta Belgia. Venäjä-otteluun liput ovat jo tiukassa, mutta lohkovaiheen päättävään Belgia-otteluun lippuja on yhä saatavilla.

– Venäjä pelaa samaan aikaan Tanskaa vastaan, joten venäläiset ovat varmasti enemmän kiinnostuneita siitä kuin Suomen ja Belgian ottelusta, Hartikainen arvioi.

– Belgia-kamppailuun on siis vielä Suomesta mahdollista lähteä, kunhan vain itse hoitaa kyydin. Kyydit taitavat olla vähissä, mutta autolla Pietariin ainakin pääsee, Hartikainen sanoi.

Suomen ja Venäjän otteluunkin irtolippuja kiertää vielä markkinoilla, vaikka lippuja ei ole enää saatavissa Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) kautta.

Hartikainen myöntää, että käänteitä on todellakin riittänyt, kun tilanteet ovat kaiken aikaa vaihdelleet.

– Tämä on ollut hyvin haastavaa ja samalla mielenkiintoista tehdä yhteistyötä viranomaisten sekä ministeriöiden kanssa, Hartikainen totesi.

Päivitetty kello 11.20: Jussi Hartikaisen kommentit täydennetty.

Päivitetty kello 11.35: Jussi Hartikainen muutettu toiminnanjohtajaksi.

Lue myös:

Parkenille voidaan ottaa EM-kisojen edetessä jopa 25 000 katsojaa