1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Magnus Kirt ei osallistu Tokion olympialaisiin: "Vaihtoehtoja ei ole"

Virolainen keihäänheittäjä Magnus Kirt kertoi vielä toukokuussa tavoittelevansa paluuta kilpailuihin kesäkuussa. Nyt on varmistunut, ettei Kirt pysty kilpailemaan Tokion olympialaisissa.

Magnus Kirt loukkaantui vakavasti lokakuussa 2019 heitetyssä Dohan MM-finaalissa. Kuva: ANTONIN THUILLIER/AFP via Getty Images

Keihäänheittäjä Magnus Kirt ei osallistu kesän Tokion olympialaisiin, kertoo virolainen uutissivusto Delfi Sport (siirryt toiseen palveluun).

Kirt jättää olympialaiset väliin joulukuussa tulleen jalkavamman takia. Lääkärit ovat todenneet keihäänheittäjälle, että hän voi harjoitella täysipainoisesti vasta neljän viikon kuluttua. Kirt palannee kilpakentille vasta elokuun loppupuolella.

Kirtin kuntoutuminen Dohan vuoden 2019 MM-kisoissa tulleesta olkapäävammasta on sujunut suunnitellusti, mutta juurikin jalkavamma estää Tokion olympialaisiin osallistumisen.

– Urheilijalle olympialaisista luopuminen on yksi vaikeimmista päätöksistä elämässä, mutta vaihtoehtoja ei ole, Kirt kertoo Delfi Sportin mukaan tiedotteessa.

Kirt kertoi vielä toukokuun puolivälissä Yle Urheilulle tavoittelevansa paluuta kilpakentille kesäkuussa.

– Heittäessä en ajattele olkapäätä, vaan jalka on enää ainoa häiritsevä tekijä. Voin heittää, mutten täydellä vauhdilla. Harjoitusten jälkeen on vielä kipua, joka vaatii huoltoa. Tilanne jalan kanssa menee silti parempaan suuntaan, Kirt kommentoi tuolloin.

Kirt oli hurjassa kunnossa kesällä 2019. Hän saavutti MM-hopeansa tuloksella 86,21, mutta kiskaisi kesän aikana kahteen kertaan yli 90 metrin heiton.

Lue myös:

Valmentaja halusi pimittää Magnus Kirtiltä videon loukkaantumisesta, mutta keihästähti päätti kohdata tosiasiat – nyt hänellä on uusi ongelma

Kommentti: Unohtakaa hetkeksi Johannes Vetter ja 96 metriä – puheet suomalaismiesten keihäshautajaisista voi nyt lopettaa

Vetter kiskaisi hirmukaaren 94,20 Ostravassa