Hyppää sisältöön

Koronakriisi ajoi Ruotsin EM-joukkueen toimenpiteisiin – "Meidän pitää luoda varakupla"

Ruotsin joukkueen varapelaajat harjoittelevat omana ryhmänään erillään muusta Ruotsin joukkueesta. Kuusikko ei kuitenkaan voi pelata maanantaina Espanjaa vastaan.

Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson on joutunut reagoimaan joukkueensa tartuntatilanteeseen kaivamalla varamiehistön esille. Kuva: EPA

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson kutsui torstaina kuusi pelaajaa varalle tulevaa EM-turnausta varten. Positiiviset koronavirustestitulokset aiemmin antaneet Mattias Svanberg ja Dejan Kulusevski ovat varmuudella sivussa maanantain EM-avauksesta Espanjaa vastaan.

– Olemme arvioineet tilannetta ja sitä, miten turvaamme tulevaisuutemme. Päätimme, että meidän pitää luoda varakupla, Andersson sanoi torstaina.

Varapelaajat Joakim Nilsson, Isaac Kiese Thelin, Jacob Rinne, Jesper Karlsson, Mattias Johansson ja Niklas Hult harjoittelevat omana ryhmänään erillään muusta Ruotsin joukkueesta.

Kukaan kuusikosta ei voi pelata maanantaina Espanjaa vastaan, koska joukkueen pelaajalistalle ei voida nimetä ylimääräisiä pelaajia. Euroopan jalkapalloliitto Uefan sääntöjen mukaan EM-ottelu voidaan pelata, jos alkuperäisestä ryhmästä vähintään 13 pelaajaa on pelikunnossa.

Ruotsin maajoukkuepelaajat ja taustahenkilöt saivat torstaina viimeisimpien koronavirustestien tulokset. Tuoreimmissa tuloksissa ei ollut uusia tartuntoja.

Lue myös:

.
.