Hyppää sisältöön

Jakob Ingebrigtsen ilmoittautui 5000 metrin olympiamitalitaistoon – juoksi Timanttiliigassa Euroopan ennätyksen ja maailman kärkiajan

Norjan 20-vuotias huippujuoksija jymäytti pöytään hirmuajan kauden 5000 metrin avauksessaan.

Jakob Ingebrigtsen tuuletti rajusti huippuaikaansa Firenzen Timanttiliigassa. Kuva: EPA

Norjan Jakob Ingebrigtsen avasi 5000 metrillä kautensa jymypaukulla, kun hän kellotti Firenzen Timanttiliigan illassa ajan 12.48,45. Kilpailun voittoaika on Euroopan ennätys ja maailman tämän kauden kärkiaika.

– Se oli hullua. Uskoin juoksevani ennätyksen, koska edellisestä on aikaa yli kaksi vuotta. Olen onnistunut harjoituksissa ja kehittynyt, mutta että se oli Euroopan ennätys ja maailman kärkiaika, se on uskomatonta, Ingebrigtsen totesi NRK:lle kisan jälkeen (siirryt toiseen palveluun).

Voitto tuli nuorelle norjalaiselle loppukirissä, kun hän ohitti Etiopian Hagos Gebrhiwetin ja Kanadan Mohammed Ahmedin. Ingebrigtsen paransi aiempaa 5000 metrin ennätystään yli 10 sekunnilla.

Timanttiliigan kauden kolmannessa kisassa pidettiin kovaa kyytiä myös miesten ja naisten pika-aidoissa.

Jamaikalainen Omar McLeod vei miesten kilpailun kellottamalla maailman kauden kärkituloksen 13,07. Naisten pika-aidoissa Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinn päästeli puolestaan huippu-ajan 12,38. Kauden kärkitulos 12,32 on niin ikään Camacho-Quinnin nimissä.

Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia. Timanttiliiga jatkuu 1. heinäkuuta Norjassa Oslon kilpailulla.

Lue myös:

.
.