Hyppää sisältöön

Matilada Castren nousi voittotaisteluun Kaliforniassa – suomalainen golfaa viidentenä

Matilada Castren on vain kolmen lyönnin päässä kärkipaikasta. Suomalaisen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -4.

Matilda Castren tekee tasaista jälkeä LPGA-kiertueella. Kuva: 2021 Getty Images

Suomen Matilda Castren nousi toisella kierroksella jaetulle viidennelle sijalle golfin LPGA-kiertueen Dale Cityn osakilpailussa. Castren käytti kierrokseen par 72 -kentällä 69 lyöntiä. 26-vuotias suomalainen nousi yhdeksän sijaa ylöspäin tuloslistalla.

Castrenin tuloskorttiin kirjattiin toiselta kierrokselta seitsemän birdieä ja neljä bogia. Suomalaisen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -4 (71+69).

– Golf on ihme laji, kun tuntuu että peli ei ole yhtään hyvää ja silti tulos on alle parin. Lyönti on ollut heikkoa parin viimeisen päivän ajan, mutta jotenkin olen saanut koottua hyvää tulosta kasaan, Castren totesi golfpiste.comin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Castren pelaa toista kauttaan LPGA-kiertueella. Hänet lasketaan yhä kiertueen tulokkaisiin, koska viime kausi jäi koronaviruspandemian takia vajaaksi. Castrenin uran paras sijoitus LPGA-kiertueelta on kahdeksas sija viime vuodelta.

Kalifornian osavaltiossa pelattavan kilpailun kärkeen toisella kierroksella nousi yhdysvaltalainen Danielle Kang (-7). Toisen sijan jakavat lyönnin päässä olevat USA:n Lauren Kim ja Irlannin Leona Maguire.

Tilanne 2/4 kierroksen jälkeen:

1) Danielle Kang USA 71 66 -7

2) Lauren Kim USA 69 69 -6
2) Leona Maguire IRL 65 73 -6

4) Lee Min TPE 70 69 -5

5) Matilda Castren FIN 71 69 -4
5) Jenny Coleman USA 71 69 -4
5) Jane Park USA 69 71 -4
5) Alison Lee USA 68 72 -4

Lue myös:

Kalle Samoojan golf-kesän päätähtäin on majoreissa, sitten on Tokion olympialaiset – "Suomalaisilla hyvä paikka iskeä ja tuoda mitali kotiin"

Mikko Korhonen asettaa levon golfin arvoturnauksen edelle – "Syitä en ala sen kummemmin selittämään"