1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen on hurjassa vireessä – paransi Genevessä jälleen ennätystään 400 metrin aidoissa

Lehikoinen paransi ennätystään juoksemalla Sveitsissä ajan 55,77. Hän on nyt parantanut henkilökohtaista ennätystulostaan yleisurheilukautensa jokaisessa kilpailussa.

Viivi Lehikoinen on ollut kovassa vedossa tämän kesän alussa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Viivi Lehikoinen on parantanut jälleen omaa ennätystään 400 metrin aidoissa. Lehikoinen juoksi Sveitsin Genevessä AthleticaGeneve-tapahtuman naisten kilpailun neljänneksi ajalla 55,77 (siirryt toiseen palveluun).

Kilpailun voittoon juoksi Ukrainan Viktorija Tkatshuk ajallaan 54,60.

21-vuotias juoksija on parantanut nyt omaa ennätystää kautensa jokaisessa kilpailussa. Ensimmäinen parannus tuli yleisurheilun Jyväskylän GP:ssä kesäkuun alussa, toinen kuluneen viikon torstaina Espoon GP:ssä. Kauden alussa Lehikoisen paras aika 56,49 oli vuodelta 2017.

Genevessä juoksemallaan ajallaan Lehikoinen parantaa Espoossa juoksemaansa alle 23-vuotiaiden Suomen ennätystä.

– Ajattelin ennen kauden alkua, että parannan ennätystä. Mutten uskaltanut toivoa tällaista. Nyt olen juossut kolme kisaa ja päässyt kaikissa alle vanhan ennätyksen, Lehikoinen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Huomasin maalissa, että oli se todella kova kisa. Sain itsestäni todella paljon irti, Lehikoinen kertoi.

Vain kaksi naista Suomessa on juossut 400 metrin aidat kovempaa kuin Lehikoinen: Tuija Helander aikaan 54,62 ja Petra Söderström aikaan 55,01.

Lehikoinen siirtyi viime joulukuussa Jussi Ihamäen valmennuksesta sveitsiläisen Laurent Meuwlyn tiimiin. Meuwly asuu Hollannissa, ja Suomessa Lehikoisen harjoituksia seuraa Mikael Ylöstalo.

Päivitys klo 16.19: Lisätty Lehikoisen kommentit.

Lue myös:

Viivi Lehikoinen kellotti uuden ennätyksensä Jyväskylässä.

Viivi Lehikoinen, 21, oli viime kesänä niin väsynyt, ettei jaksanut nousta sängystä – elämänsä muuttanut aituri on nyt uskomattomassa vireessä

Suomen mestari Viivi Lehikoinen siirtyi ulkomaalaisen huippuvalmentajan leiriin – harjoituksiin heti iso muutos: "Treenasin viime vuosina todella paljon yksin"