1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Christian Eriksenin tilanne kosketti hollantilaisystävää – sydänvaivoista itsekin kärsinyt Daley Blind poistui kyynelehtien kentältä EM-kisoissa

Hollantilaispuolustaja Daley Blind oli jättää EM-avauksen Ukrainaa vastaan väliin Christian Eriksenin tilanteen takia.

Daley Blind

Jalkapallon EM-kisojen Tanska–Suomi-ottelussa lyyhistyneen Christian Eriksenin tilanne on koskettanut jalkapalloilevaa maailmaa. Esimerkiksi Belgian tähtipelaaja Romelu Lukaku on kertonut itkeneensä ennen Venäjä-ottelua seuratoverinsa Eriksenin tilanteen takia. Hän myös lähetti Eriksenille terveisiä televisiokuvien välityksellä ensimmäisen maalinsa jälkeen.

Nyt myös Ajaxin hollantilaispelaaja Daley Blind kertoo harkinneensa, ettei pelaisi EM-avauksessa Ukrainaa vastaan. Blind on Eriksenin hyvä ystävä ja kaksikko on pelannut samaan aikaan Ajaxissa.

– Ajattelin tosissani jättäväni pelin väliin. Kuvilla ja kaikella, mitä tapahtui, oli iso vaikutus minuun, enkä nukkunut kovin hyvin sen takia. Minun täytyi kamppailla henkisesti, jotta pystyin pelaamaan, Blind sanoi Voetbal Internationalin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Blindilla on on ollut niin ikään sydänvaivoja. Hänellä todettiin sydänlihastulehdus vuonna 2019, minkä jälkeen hänelle asennettiin rytmihäiriötahdistin. Pelaaja koki kuitenkin uusia ongelmia viime elokuun harjoitusottelussa Hertha Berliniä vastaan, kun hän lyyhistyi kentän pintaan ottelun toisella puoliajalla.

– Lauantai-illan tapahtumat vaikuttivat minuun paljon. Ei pelkästään sen takia, että Christian on minulle läheinen ystävä, vaan myös siksi, mitä minulle on tapahtunut, Blind kommentoi.

Romelu Lukakun tuuletuksen voi katsoa Venäjä–Belgia-ottelun maalikoosteesta.

Belgia kaatoi Venäjän 3–0 avausottelussaan. Kaksi maalia tehnyt Romelu Lukaku lähetti terveisensä seurakaverilleen Christian Eriksenille.

Blind pelasi lopulta 64. minuuttia. Tämän jälkeen hän käveli kyynelehtien vaihtopenkille.

– Kun Christian rohkaisi pelaajiaan jatkamaan, päätin itsekin pelata. Myös siksi, koska olen lääkäreiden mukaan turvassa, Blind kommentoi.

Hollanti voitti Ukrainan maalein 3–2 Denzel Dumfriesin viime hetken puskumaalilla. Suomi pelaa EM-kisoissa seuraavan kerran keskiviikkona 16. kesäkuuta Venäjää vastaan kello 16.00 alkaen.

Lue myös:

Manageri välitti huojentavan viestin Christian Erikseniltä: "Voin nyt paremmin, mutta haluan ymmärtää, mitä tapahtui"

Eriksenin tilanne on yhä kapteeni Sparvin mielessä – "Oli huonoiten nukuttu yö moneen viikkoon"

Hollanti palasi ryminällä yhdeksän vuoden tauon jälkeen EM-kisoihin! Katso parhaat palat EM-kisojen toistaiseksi viihdyttävimmästä pelistä

Tanskan maajoukkueen lääkäri kertoo epätoivon hetkistä Parkenilla: "Saimme Christianin takaisin"

Kommentti: Huuhkajat teki sensaatiomaisen uroteon dramaattisessa EM-avauksessa – tunteikkaan illan todelliset sankarit olivat silti jossain muualla

"Riven" mukaan Huuhkajat halusi kunnioittaa Tanskan päätöstä, Eriksen toivoi ottelun jatkoa – näin tunteikkaasti suomalaiset puhuivat illan tapahtumista