Hyppää sisältöön

HJK haki Ahvenanmaalta voiton, KuPS ja SJK kotivoittoihin

HJK jatkaa miesten jalkapalloliigan kärjessä tappiotta, kun se kaatoi maanantaina vieraissa IFK Mariehamnin 1-0. Illan muissa otteluissa nähtiin kotivoitot, kun KuPS voitti sarjassa toisena olevan Interin 1-0 ja SJK Ilveksen 1-0.

Kuva: John Berry/Getty Images

HJK:n voiton Maarianhaminassa toi Roope Riskin kauden kolmas osuma 67. minuutilla. Tilanne syntyi parissa sekunnissa isäntien hyökkäyskärjestä. Laiskasti palloa vastaanottanut Vahid Hambo menetti pallon HJK:n toppari Miro Tenholle. Tämän pystyavaus läpäisi matalana koko kentän ja vapautti Riskin viimeistelemään.

HJK on voittanut kauden kahdeksasta pelistään seitsemän ja pelannut yhden tasan. Voitto oli mestarisuosikille jo kuudes peräkkäinen. HJK:n sarjajohto venyi neljään pisteeseen (22-18), kun Inter taipui kauden toiseen tappioonsa ja ensimmäiseensä sitten kauden toisen kierroksen.

Yli viisi viikkoa, yli viisi ja puoli ottelua tai lähes 525 minuuttia. On mittari mikä tahansa, IFK Mariehamnin maaliton jakso jalkapalloliigassa alkaa aiheuttaa Ahvenanmaalla painajaisia.

– Jos jotain positiivista hakee, oli tämä tasonnosto neljän viime pelimme jälkeen ja Suomen kovinta joukkuetta vastaan. Emme säntäilleet puolustuksessa eri suuntiin aiempien pelien tapaan, korosti IFK:n ex-klubilainen Mikko Sumusalo.

KuPS kaatoi FC Interin

Kotijoukkue KuPS:lle voiton takasi Axel Vidjeskogin maali puolen tunnin kohdalla. Maali oli hänelle uran ensimmäinen liigassa. Toinen peräkkäisvoitto nosti kuopiolaiset sarjassa kolmanneksi, eroa Interiin on viisi pistettä.

Laiturin kierteinen veto painui Interin maalin yläkulmaan. Vapauttavan syötön Vidjeskogille tarjoili Santeri Haarala.

– Kiva voitto, se on tärkeintä. Pieni bonus on se, että tein maalin, Vidjeskog kommentoi.

KuPSilla oli tukku muitakin erinomaisia maalintekopaikkoja. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Diogo Tomas tykitti pallon Interin maalin tolppaan.

Vahvasti puolustava SJK löysi hyökkäystehoja

SJK on ollut jalkapalloliigassa tämän kauden parhaita puolustavia joukkueita, mutta pisteiden keruuta on hidastanut tehoton hyökkäyspeli. Maanantaina joukkue onnistui kuitenkin molemmissa päissä, kun seinäjokelaiset kaatoivat kotonaan Ilveksen 1–0 (0-0).

SJK onnistui luomaan etenkin toisella jaksolla hyviä maalintekopaikkoja. Muun muassa Denis Oliinyk ja Rodrigo Arciero pääsivät vapaisiin tontteihin tunnin pelin paikkeilla, mutta molemmat epäonnistuivat.

Kuparinen rikkoutui 78. minuutilla, kun Cristhian Valencia pääsi jatkamaan pallon maalin perukoille ja iskemään SJK:n kauden kuudennen osuman.

– Tämä oli askel eteenpäin hyökkäyspelin suhteen. Teimme yhden enemmän ja pystyimme luomaan useampia paikkoja. Se on hyvän joukkueen merkki, kun pystyy parantamaan peliään toisella jaksolla, iloitsi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK harppasi Ilveksen ohi kuudenneksi. Liiga jatkuu tiistaina otteluilla KTP-AC Oulu, HIFK-Honka ja Haka-FC Lahti.