1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Christian Erikseniltä kuvapäivitys sairaalasta – Valmentajalta hätkähdyttävä tieto: sydänpysähdyksen saanut tähtipelaaja katsoi ottelun loppuminuutit televisiosta

EM-kisojen Tanska–Suomi-ottelu sai lauantaina järkyttävän käänteen, kun tanskalaistähti Christian Eriksen sai sairauskohtauksen. Instagram-päivitys sairaalavuoteesta on tanskalaisen ensimmäinen oma ulostulo aiheesta.

Christian Eriksen on ollut lauantai-illasta lähtien hoidettavana Kööpenhaminassa Rigshospitalet sairaalassa. Kuva: Getty Images

Tanskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Christian Eriksen on päivittänyt Instagramiaan ensimmäistä kertaa lauantaina Tanska–Suomi-ottelussa tapahtuneen sydänpysähdyksen jälkeen.

– Hei kaikki. Suuri kiitos kaikille teille suloisista ja mahtavista tervehdyksistänne ja viesteistänne ympäri maailman. Ne ovat minulle ja perheelleni tärkeitä, Eriksen kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

– Voin hyvin olosuhteisiin nähden. Minun on käytävä läpi vielä muutamia tutkimuksia sairaalassa, mutta vointini on ok, hän jatkaa.

Tanska pelaa seuraavan ottelunsa EM-kisoissa torstaina Belgiaa vastaan.

– Kannustan Tanskan joukkueen poikia seuraavissa ottelussa. Pelatkaa koko Tanskalle, Eriksen päättää julkaisunsa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Eriksen lyyhistyi lauantaina pelatun Tanska–Suomi-ottelun ensimmäisen puoliskon lopulla nurmen pintaan. Häntä elvytettiin ja hänet vietiin sairaalaan. Tanskan maajoukkueen lääkäri vahvisti sunnuntaina Eriksenin saaneen sydänpysähdyksen.

Tanskan maajoukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand kertoi tiistaina aamupäivällä lehdistötilaisuudessa, että Eriksen katsoi lauantaina Tanska–Suomi-ottelun 10 viimeistä minuuttia Rigshospitaletin sairaalassa.

– Se oli epätodellista kuulla, Hjulmand toteaa.

Hjulmand ja muu Tanskan maajoukkue kääntävät nyt pikkuhiljaa katseitaan kohti torstaina pelattavaa Belgia-ottelua.

– Hetkiä, jolloin olemme iloisia ja helpottuneita, tulee enemmän ja enemmän. Tänään olemme ottaneet taas yhden askeleen eteenpäin ja nyt keskityn auttamaan pelaajia valmistautumaan otteluun yhtä maailman parhaista joukkueista vastaan, tanskalaisluotsi sanoo.

Päivitetty kello 11.43. Lisätty Kasper Hjulmandin kommentit.

Lue myös:

Simon Kjaer riensi epäroimättä pelastamaan Christian Eriksenin henkeä – suomalaiset huippupelaajat kertovat Tanskan kapteenin erityisestä maineesta

Lukas Hradecky kertoo, mitä Huuhkajien pukukopissa tapahtui järkyttävien tuntien aikana – tilanne puhuttanut "bussissa, saunassa ja ihan missä tahansa"

Tanskalaispelaajat puhuivat ensimmäistä kertaa viikonlopun tunnemyrskystä – "Minulla on ollut mielessäni asioita, joita en toivoisi ajattelevani"

Manageri välitti huojentavan viestin Christian Erikseniltä: "Voin nyt paremmin, mutta haluan ymmärtää, mitä tapahtui"

Miksi huippupelaajan sydän pysähtyi kesken ottelun? Urheilukardiologin mukaan Christian Eriksenin tapaus on erittäin vakava, mutta harvinainen

Tanska järkyttyi jalkapallosankarinsa sairauskohtauksesta – aktiivifani: "Luulen, että Tanskan EM-turnaus on nyt taputeltu"

Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen Suomea vastaan – koronavirushuhuille tyrmäys Tanskan jalkapalloliitosta ja Milanon Interistä

Tunteiden vuoristorata – katso tästä Huuhkajien uskomattoman voiton käänteet

Tanskan maajoukkueen lääkäri kertoo epätoivon hetkistä Parkenilla: "Saimme Christianin takaisin"