1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. KHL

Jokereille kaksi vahvistusta rapakon takaa – Kossila ja Leskinen helsinkiläisjoukkueeseen

Jokerit saa kaksi vahvistusta Pohjois-Amerikasta, kun Kalle Kossila ja Otto Leskinen palaavat takaisin Suomeen.

Kalle Kossila on pelannut 19 NHL-ottelua Anaheim Ducksin paidassa. Kuva: Getty Images

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit vahvistaa rivejään hyökkääjä Kalle Kossilalla ja puolustaja Otto Leskisellä.

Pohjois-Amerikassa kaudesta 2012–13 saakka pelannut Kossila, 28, edusti päättyneellä kaudella Toronto Maple Leafsin organisaatiota pelaten AHL-joukkue Toronto Marliesin riveissä 28 ottelua tehoin 7+22. Jokereissa juniorina pelanneella Kossilalla on vyöllään myös 19 NHL-ottelua.

– Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä. Pohjois-Amerikan kaukaloissa silmiinpistävää on ollut hänen tehokkuutensa, vahva kiekollinen tekeminen sekä pelirohkeus, kommentoi Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Leskinen, 24, on edustanut kahden viime kauden ajan Montreal Canadiensin organisaatiota, jossa NHL-pelejä on kertynyt tilille kuusi kappaletta. Leskinen pelasi kahden edelliskauden ajan pääosin AHL:ssä Laval Rockettin joukkueessa, jossa 85 peliä tuotti 39 tehopistettä.

Otto Leskinen on pelannut Montreal Canadiensin paidassa. Kuva: Getty Images

– Leskinen on pelitaitava ja monipuolinen puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja avaamaan peliä. Pelaajana hän on vasta tulossa parhaaseen ikäänsä, Kurri totesi.

Lue myös:

Rinteelle upea kunnianosoitus – suomalaismaalivahti palkittiin NHL:n johtajuuspalkinnolla

Vegas aloitti välieräsarjan väkevästi – Golden Knights ylivoimaiseen voittoon Montrealista

HIFK:n jättänyt Frans Tuohimaa torjuu ensi kaudella KHL:ssä, kultaleijona Ojamäki lähtee Ruotsista