Hyppää sisältöön

HIFK otti jalkapalloliigan kolmossijan haltuunsa, AC Oulu pääsi nollakerhosta

Miesten jalkapalloliigan alkukauden yllättäjiin lukeutuva Helsingin IFK jatkoi tiistaina vakuuttavia otteitaan, kun se kukisti Helsingissä Hongan 1-0. Sarjanousija AC Oulu hyvästeli puolestaan nollakerhon.

HIFK:n Pipe Felipe Saez Carrillo ja Hongan Dani Hatakka (oik.) Kuva: Lehtikuva

Helsingin IFK ylsi miesten jalkapalloliigassa 1-0-voittoon ottelua useaan otteeseen hallinneesta Hongasta. Pistesaalistuksella helsinkiläiset kiilasivat taulukossa viidenneltä sijalta FC Lahden ja KuPSin ohi kolmanneksi.

Koronarajoitusten höllennettyä kamppailua seurasi noin 1 000 kotijoukkueen ja muutama kymmenen vieraiden kannattajaa. Alussa äänekkäästi omiaan tukenut espoolaisyleisö vaimeni syystä mittelön edetessä.

– Kun tuntee kannatuksen, niin se auttaa etenkin lopussa. Viimeinen kolmannes on ollut meille vaikea. Nyt kahdessa matsissa ollaan saatu tulosta, HIFK:n puolustaja Sakari Mattila kiteytti.

HIFK:n joutui puolustuskannalle jo alusta lähtien, mutta iski vastustajaa osuvammin. Edellisessä ottelussa Kotkassa avausosumansa liigassa viimeistellyt tähtipaitojen hyökkääjä Jusuf Ali karkasi 18 minuutilla vasemmalta läpiajoon. Ali sijoitti juoksusta pallon varmasti maalivahti Tim Murrayn taakse.

– Meidän pitää tuottaa enemmän, olla parempia. Tänään oli tiukkaa, olemme hävinneet ihan tarpeeksi vääntöjä yhdellä maalilla, Hongan valmentaja Vesa Vasara summasi.

AC Oulu korkkasi pistetilinsä

Viime kauden päätteeksi Ykkösestä jalkapalloliigaan nousseet KTP ja AC Oulu kohtasivat Kotkassa. Alkukaudesta sarjan pohjalle juuttuneiden joukkueiden jumbofinaalissa vierasjoukkue AC Oulu onnistui vihdoin avaamaan pistetilinsä liigassa, kun se taisteli maalin tappioasemasta 3–1-vierasvoittoon.

Pelin käänsivät oululaisille toisella puoliajalla kahden minuutin välein osuneet espanjalaispelaaja Ruxi ja Niklas Jokelainen. Jokelainen tarjoili vapauttavan syötön illan viimeisen maalin tehneelle vaihtopelaaja Nikolas Sairalle. Osuma oli HIFK:sta siirtyneen Sairan, 22, ensimmäinen liigatasolla.

– Tulosta ei oltu saatu edes ihan hyvällä pelillä. Kun tappiotilanteesta nousee voittoon 3–1, ovat tunnelmat bussissa varmasti hyvät. Kun pääsimme kauden ensi kertaa johtoasemaan, osasimme sovivasti jäädyttää peliä, korosti AC Oulun helsinkiläisvalmentaja Jyrki Ahola.

Lahtelaisten voittoputki ohi

FC Lahden kolmen ottelun voittoputki katkesi tiistaina Valkeakoskella, kun ottelu Hakaa vastaan päättyi 1–1. Reilut kaksi viikkoa sitten Ruotsia vastaan A-maaotteludebyytin tehnyt Jasin Assehnoun oli pettynyt tulokseen ja oman joukkueen peliin.

– Emme saaneet juuri lainkaan luotua vaarallisia tekopaikkoja. Pelimme oli liian passiivista. Tasapeli ei tuloksenakaan missään nimessä tyydytä, Assehnoun sanoi.

Assehnoun teki kaksi maalia liigan avauksessaan Interiä vastaan ja yhden Ilvestä vastaan 10. kesäkuuta. Välissä hän pelasi avausjakson Solnassa, kun Ruotsi kaatoi Huuhkajat 2–0.

– Maajoukkuekokemus oli ihan mukava, mutta ei se ole muuttanut minua mitenkään. Samalla tavalla teen töitä kuin ennen sitä, Assehnoun sanoi.

Hakan valmentaja Teemu Tainio myönsi, että Assehnoun oli tarkoitus pitää tarkasti.

– Siinä onnistuttiin, mutta muuten peli oli aika lässy. Jälleen kerran omissa kolisi erikoistilanteessa, Tainio viittasi FC Lahden tasoitukseen.