1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. sulkapallo

36-vuotias olympiavoittaja sai sydänkohtauksen kesken ottelun – sulkapalloilija Markis Kido on kuollut

Markis Kido voitti Pekingin olympialaisissa nelinpelikultaa sulkapallossa vuonna 2008.

Hendra Setiawan ja Markis Kido (oik.) Pekingin olympialaisissa 2008. Kuva: Getty Images

Kansainvälinen sulkapalloliitto kertoo (siirryt toiseen palveluun), että sulkapallon olympiavoittaja Markis Kido on kuollut. Indonesialainen Kido, 36, sai sydänkohtauksen kesken ottelun.

Kido menetti tajuntansa maantantaina kesken sulkapallo-ottelun Indonesiassa Tangerangissa. Kido vietiin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Kido voitti sulkapallon olympiakultaa nelinpelissä Hendra Setiawanin kanssa Pekingissä vuonna 2008. Hän on myös sulkapallon maailmanmestari vuodelta 2007.

– Hän oli yksi upeimmista ja lahjakkaimmista pelaajista. Haluan kiittää sinua, että olit hyvä kumppani voiton tai tappion hetkellä. Kiitos, että olit parini alusta alkaen. Teimme kovasti töitä 14 vuoden ajan. Kiitos Kido ja hyvästi, Setiawan sanoi Kansainvälisen sulkapalloliiton sivuilla.

Lue myös:

Christian Erikseniltä kuvapäivitys sairaalasta – Valmentajalta hätkähdyttävä tieto: sydänpysähdyksen saanut tähtipelaaja katsoi ottelun loppuminuutit televisiosta

Miksi huippupelaajan sydän pysähtyi kesken ottelun? Urheilukardiologin mukaan Christian Eriksenin tapaus on erittäin vakava, mutta harvinainen