Hyppää sisältöön

Tämä huutelu johti pelikieltoon! Arnautovic solvasi vastustajaa maalin jälkeen – katso, kuinka kapteeni yritti turhaan rauhoitella hyökkääjää

Itävaltalaispelaaja Marko Arnautovic on tuomittu yhden ottelun pelikieltoon. Arnautovic teki maalin Pohjois-Makedoniaa vastaan. Tuulettaessaan Arnautovic käytti niin karua kieltä, että kapteeni David Alaba yritti hiljentää hänet.

Itävallan Marko Arnautovicille pelikieltoa
Itävallan Marko Arnautovicille pelikieltoa

Itävallan Marko Arnautovic on tuomittu yhden ottelun pelikieltoon. Uefan mukaan pelikiellon perusteena on vastapelaajaan kohdistuva solvaus. Hän ei näin saa pelata Itävallan seuraavassa ottelussa Hollantia vastaan.

Arnautovic tuli vaihdosta kentälle Itävallan avauspelissä Pohjois-Makedoniaa vastaan. Hän iski Itävallan kolmannen maalin.

Sen jälkeen alkoi tapahtua. Katso video pääkuvaa klikkaamalla.

Arnautovic ei tyytynyt vain tuulettamaan maalia, vaan huuteli osuman jälkeen raivokkaasti Pohjois-Makedonian Ezgjan Alioskin suuntaan.

Arnautovicin suu ei sulkeutunut, vaikka Itävallan kapteeni David Alaba yritti kädellään estää hyökkääjää huutamasta.

Alioski on albaanitaustainen. The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Arnautovicin huutelu oli rasistista, mutta Uefan tulkinnan mukaan huudot eivät olleet ihmisarvoa loukkaavia. Mikäli Uefa olisi päätynyt tulkitsemaan Arnautovicin solvaukset rasistiseksi, olisi hän saanut kymmenen ottelun pelikiellon.

The Guardianin mukaan Alioski kertoi, että Arnautovic pahoitteli kielenkäyttöään ottelun jälkeen.

Itävalta voitti sunnuntaisen ottelun 3–1.

Lue myös:

Lue päivän muista otteluista:

.
.