1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Leijonat

Jukka Jaloselle jatkosopimus Leijonien päävalmentajana – sopimus kattaa 2023 MM-kisat ja sisältää option seuraavasta kaudesta

Jukka Jalonen on johdattanut Suomen kahdesti MM-kultaan. Jalosen uuteen sopimukseen sisältyy edeltävän sopimuksen tavoin NHL-pykälä.

Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Jukka Jalosen pesti Leijonien päävalmentajana jatkuu ensi keväänä pelattavien MM-kotikisojen jälkeen. Jalosen sopimuksen oli määrä päättyä kevääseen 2022, mutta uusi sopimus jatkuu kevään 2023 MM-kisoihin ja sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2023–24.

Jalonen, 58, on toiminut Leijonien päävalmentajana vuosina 2009–13 ja uudelleen syksystä 2018 alkaen. Jalosen johdolla Leijonat on voittanut kahdesti MM-kultaa vuosina 2011 ja 2019 sekä olympiapronssia 2010. Tänä keväänä Leijonat otti MM-hopeaa.

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, Jalonen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jalosen kohdalla on puhuttu mahdollisesta siirtymisestä NHL:ään. Se on uudenkin sopimuksen puitteissa mahdollista.

– Sopimukseen sisältyy edeltävän sopimuksen tavoin NHL-pykälä. Tämän puitteissa Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden jos NHL:ssä aukeaa sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi.

Lue myös:

Jukka Jalonen jäi ilman NHL-pestiä, Jarmo Kekäläinen teki valintansa

Leijonille karmea pettymys MM-finaalissa – Kanada nousi kahdesti tappioasemasta ja ratkaisi maailmanmestaruuden jatkoerässä

Olkinuora tähdistöön, Jalosen vaikuttava finaalivoittojen valmennussarja katkesi: "Yhtään ottelua emme hävinneet varsinaisella peliajalla"