1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Bottas toivoo paluuta normaaliin kahden "veitsenterällä" vietetyn kisan jälkeen – ei ole miettinyt spekulaatioita Mercedes-poistumisesta

Formula ykkösiä viime vuosina hallinneen Mercedeksen otteet kauden kahdessa viime kisassa olivat surkeita. Tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas jäi gp-koitoksissa kokonaan pisteittä keskeytettyään Monacossa ja jäätyään Bakussa 12:nneksi.

Valtteri Bottas Ranskan gp-viikonlopun mediatentissä Kuva: 2021 Pool / Getty Images

Formula ykkösissä on nyt edessä Ranskan gp-viikonloppu Paul Ricardin radalla, ja Valtteri Bottas toivoo "paluuta normaaliin".

– Bakussa, vähän samalla lailla kuin Monacossakin, vaikeuteni juontuivat monesta eri asiasta. Monacossa sain säädöt, itseluottamuksen ja renkaat kohdilleen, kun taas (tallitoveri) Lewis Hamilton ei saanut. Ja Bakussa se oli melkein kuin toisin päin. Näin jälkikäteen voisi sanoa, että Bakussa valintani ja tallin valinnat eivät olleet ihanteellisia (säätöjen osalta), Bottas mietti lehdistön edessä Ranskan gp:n mediapäivänä.

– Automme oli aika lailla veitsenterällä noilla radoilla (Monacossa ja Bakussa). Mutta ainakin muutama seuraava rata ovat vähän normaalimpia, ja toivottavasti saamme aikaan kohtuulliset säädöt.

Muutosta tulee ainakin Bottaksen auton koriin.

– Joskus sitä vaihdetaan kauden aikana, ja luulen, että nyt meillä on eri kori. Ei uusi, vaan erilainen. Se (muutos) oli suunnitelmissa jo alun perinkin tehtäväksi nyt, Bottas kertoi.

Vaikeudet ovat ainakin terävöittäneet motivaatiota Mercedeksellä.

– Tiedämme olevamme kaukana siitä, missä pitäisi olla. Lewiksen kanssa kiritämme tallia aika kovaa, jotta saisimme auton johon luottaa ja jolla taistella voitosta joka ikinen gp-viikonloppu. Emme ole pystyneet siihen kauden jokaisessa kisassa, joten motivaatiota kyllä piisaa.

"Joka kausi on tämä sama juttu"

Bottaksen vaikeudet kauden kuuden gp-kisan aikana ovat nostaneet jälleen pintaan spekulaatiot hänen jatkosaumoistaan Mercedeksellä. Tuoreimpana huhumyllyssä pyörii väite, jonka mukaan Williamsia ajava George Russell tulisi Mercedekselle ja Bottas vaihtaisi Williamsin rattiin.

Tuttuun tapaan suomalaiskuljettaja kertoo, ettei anna huhujen häiritä. Bottakselta tiedusteltiin, onko hänellä "jokin B-suunnitelma" jos pesti Mercedeksellä tyssää tähän kauteen, ja olisiko hän valmis tarttumaan "mihin tahansa mahdollisuuteen vain pysyäkseen mukana F1:ssä".

– Rehellisesti sanottuna en ole oikeastaan miettinyt tuota kovinkaan syvällisesti. Et voi sulkea korviasi (huhuilta) aina, ja joka kausi on tämä sama juttu. Samat kysymykset, samaa spekulaatiota, se kuuluu tähän lajiin. Joten on hieman liian aikaista vastata, emme ole vielä juurikaan puhuneet sopimuksesta, se tulee aikanaan, Bottas pyöritteli.

Williams-kuviosta ei Bottaksella itsellään ole hajuakaan.

– Se on spekulaatiota, ja sellaista riittää, ilman faktapohjaa. Tarinoita kehitellään, vain klikkausten takia. Sellaista se on, tiedättehän.

Räikkönen ja Alfa Romeo hamuavat jatkoa pisteputkelle

Alfa Romeo -talli avasi pistetilinsä formula ykkösten MM-sarjassa kauden viidennessä kisassa Monacossa, kun Antonio Giovinazzi nappasi kymmenennen eli yhden pisteen arvoisen sijan.

Tallin pisteputki jatkui Azerbaidzhanin gp:ssä vajaat kaksi viikkoa sitten Kimi Räikkösen yllettyä kymmenenneksi, ja nyt Alfa toivoo pistetahdin jatkuvan F1-sirkuksen rantautuessa Paul Ricardin radalle Ranskan gp:hen.

– Toivottavasti pääsemme samaan, jos ei parempaankaan. Olemme olleet noilla nurkilla suurimmassa osassa kauden kisoista, sijoilla 11 tai 12 ja en usko, että muutosta tulee nytkään. Ei sitä ikinä toki tiedä, mutta me voimme vain tehdä parhaamme ja toivon mukaan huomata, että tämähän sujuu sutjakkaasti. Vuonna 2019 (edellisessä Ranskan gp:ssä) pärjäsimme täällä ihan kohtuullisesti, joten katsotaan mitä nyt seuraa, kaksi vuotta sitten Ranskassa seitsemänneksi ajanut Räikkönen miettii.

MM-pisteet