Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuoren paikka olympialaisiin on käytännössä varma

Emil Ruusuvuoren yläpuolella olevista pelaajista useampi on ilmoittanut jäävänsä olympialaisista pois. Edellinen suomalainen tennispelaaja olympialaisissa oli Jarkko Nieminen Lontoossa 2012.

Kuva: Getty Images

Emil Ruusuvuoren paikka Tokion olympialaisten tenniksen kaksinpeliin on käytännössä varma. Useampi pelaaja on jo ilmoittanut jättävänsä olympiaturnauksen väliin, mikä nostaa suomalaisen mukaan 56 pelaajan kiintiöön.

Olympiaranking sulkeutui maanantaina, jolloin Ruusuvuori oli vielä niukasti kiintiön ulkopuolella. Sen jälkeen poisjäännistään ovat kertoneet Federico Delbonis, Casper Ruud, Dominic Thiem ja Rafael Nadal.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ruusuvuorelle tarjotaan paikkaa olympialaisiin, vahvistaa Olympiakomiteassa huippu-urheiludatasta vastaava Ilkka Palomäki. Virallinen vahvistus asiaan saattaa venyä 5. heinäkuuta asti.

Ruusuvuoren ATP-ranking on 74, mutta maakiintiöiden vuoksi pelaajia jää edestä pois. Tokion olympialaiset järjestetään 23. heinäkuuta - 8. elokuuta. Tokiossa pelataan kovilla kentillä, joka on Ruusuvuorelle vahva alusta.

Jarkko Nieminen kolme kertaa mukana

Suomalaisista tennispelaajista viimeksi olympialaisissa on esiintynyt Jarkko Nieminen Lontoossa 2012. Nieminen oli mukana myös Ateenassa 2004 ja Pekingissä 2008. Hän arvosti olympialaisia korkealle ja koki, että niin tekivät myös muut pelaajat, vaikka tenniksessä olympialaiset ei ole itsestäänselvästi se tärkein tapahtuma.

– Ajattelin aina, että jos pääsen niin lähden. Se oli itsestään selvää. Oli hienoa olla osa Suomen joukkuetta ja päästä kokemaan läheltä kisatunnelmaa. Se poikkeaa tennispelaajan tavallisesta arjesta. Esimerkiksi avajaisia oli katsonut monta kertaa televisiosta ja sitten pääsi itse kävelemään sinne, Nieminen kertoi.

Tällä kertaa poisjääntejä vaikuttaisi olevan enemmän. Nieminen uskoo, että korona-aika karanteeneineen vaikuttaa asiaan. Samoin se, että olympiatunnelma ei ole tavallinen yleisömäärän ollessa vähäinen tai olematon. Tenniskalenteri on tiivis kesällä, mutta niin se on edellistenkin olympialaisten aikana ollut.

Urheilullisesti varsinkin kaksista ensimmäisistä olympialaisista Niemiselle jäi hampaankoloon. Ennen Ateenan kisoja hän mursi ranteensa eikä ollut parhaassa iskussa kisoissa. Tappio tuli toisella kierroksella. Pekingissä peli ei muuten vain kulkenut ja urakka päättyi avauskierroksella. Lontoossa ei jäänyt seliteltävää, kun vastaan tuli toisella kierroksella loistavasti pelannut Andy Murray, joka voitti lopulta olympiakultaa.

Lue myös:

Tennistähdet vetäytyvät suurkisoista – Osaka jättää Wimbledonin väliin, Thiem olympialaiset, Nadal molemmat