Hyppää sisältöön
Huuhkajien hotelli Repinossa EM-kisoissa 2021.Vartija vartioi Huuhkajien hotellia Repinossa 2021.Huuhkajien hotelli Repinossa EM-kisoissa 2021.Huuhkajien hotelli Repinossa EM-kisoissa 2021.Huuhkajat treeneissä Terijoella EM-kisoissa 2021.Huuhkajat treeneissä Terijoella EM-kisoissa 2021.Jonotusta median turvatarkastukseen Terijoella EM-kisoissa 2021.Huuhkajien mediatila Zelenogorskin harjoituskeskuksessa EM-kisoissa.Kuokkalan rautatieasema Venäjällä. Rautatieasema Kuokkalassa Venäjällä. Ihmisiä rannalla Repinossa 18.6.2021.Ilja Repinin patsas Kuokkalassa (Repinossa) kuvattuna 18. kesäkuuta 2021.Ilja Repinin entinen ateljeekoti Repinossa (Kuokkalassa) kuvattuna 18. kesäkuuta 2021.Ilja Repinin hauta Kuokkalassa (Repinossa) kuvattuna 18. kesäkuuta 2021.Näkymä Pietariin Repinosta 18.6.2021.Glen Kamara harjoituksissa Terijoella EM-kisoissa 2021.

Huuhkajien pesässä

Huuhkajilla on totaalinen rauha keskittyä jalkapalloon EM-kisoissa. Suomi majoittuu ja harjoittelee omassa koronakuplassaan Repinossa noin 45 kilometrin päässä Pietarista.

Huuhkajilla on kisoissa hotelli täysin omassa käytössä. Majapaikasta löytyvät kaikki tarpeelliset elementit, jotta joukkue viihtyisi koronakuplassaan. Turvallisuuden takaa 17 paikallisen henkilön turvatiimi yhdessä Palloliiton turvallisuuspäällikön Jaana Honkasen kanssa.

Englanti käytti vuoden 2018 MM-kisojen yhteydessä samaa hotellia. Paikassa on yli 100 huonetta, ja jokaisella joukkueen jäsenellä on oma huoneensa. Pietarin ydinkeskustaan on matkaa noin 45 kilometriä.

Huuhkajien jokainen päivä alkaa aamunavauksella lipputangon juurella. Myös Belgia ja Venäjä olivat kiinnostuneita Suomen majapaikasta, mutta Huuhkajat oli nopein omassa varauksessaan.

Huuhkajat harjoittelee Terijoella Spartak Zelenogorskin stadionilla, joka on noin 10 minuutin ajomatkan päässä hotellista. Keskus rakennettiin vuoden 2018 MM-kisoja varten, ja nurmi on täydellisessä kunnossa.

Treenejä saa normaalisti seurata ensimmäiset 15 minuuttia. Etenkin venäläistä mediaa oli runsain mitoin paikalla tiistaina, kun Huuhkajat valmistautui kohtaamaan isäntämaan.

Harjoituksiin mentäessä median edustajien täytyy mennä turvatarkastuksen läpi. Paikalliset vartijat mittaavat kuumeen ja tarkistavat saapujien kulkuluvat sekä laukut.

Keskuksen parakkirakennuksesta löytyvät median työtilat sekä mediahuone Huuhkajien lehdistötilaisuuksia varten.

Repino, suomenkieliseltä nimeltään Kuokkala, on Kurortin piiriin kuuluva 2 000 asukkaan kunnallishallintoalue Suomenlahden rannalla. Paikkakunta kuului Suomelle vuoteen 1940 saakka.

Rautatieasema sijaitsee Pietarin radan varrella, ja paikallisjuna kuljettaa ihmisiä Pietarin ja Viipurin väliä. Lomakausilla aseman liikenne vilkastuu.

Repino tunnetaan rantakohteena, jonka hiekkarannat houkuttelevat nauttimaan kesäisistä säistä. Mäntymetsäisellä alueella on paljon kuntoutuskeskuksia ja kylpylähotelleja, jotka ovat lomanviettäjien suosiossa. Aluetta onkin kutsuttu aikanaan “Pohjolan Rivieraksi”.

Repino sai nimensä vuonna 1948, kun venäläiset halusivat osoittaa kunniaa viimeiset 30 vuotta elämästään paikkakunnalla viettäneelle Ilja Repinille. Ukrainalaissyntyinen Venäjän kuuluisin taidemaalari ja akateemikko menehtyi 86-vuotiaana vuonna 1930, eli hän asui viimeiset 13 vuotta elämästään itsenäisen Suomen puolella.

Repinin naisystävänsä kanssa vuonna 1899 ostama ja Penatyksi nimetty huvila toimii nykyään museona. Ateljeekoti tuhoutui sotien aikana, mutta se päätettiin rakentaa uudelleen ja avattiin museona vuonna 1962.

Kansankuvauksen mestariksi kutsutun Repinin maalauksia pääsee katsomaan parhaillaan Ateneumissa esillä olevassa näyttelyssä. Repinillä tiedetään olleen myös lämpimät välit suomalaisten kanssa. Hauta sijaitsee museon takana metsän siimeksessä.

Kesähelteet ovat saapuneet myös Repinoon, ja perjantaina ihmiset nauttivat auringosta. Taustalla näkyy Pietarin silhuetti torneineen.

Myös Huuhkajien joukkue lepäsi perjantaina akkuja ladaten. Maanantaina edessä on suuri ottelu Suomen jalkapallohistoriassa, kun Huuhkajat kohtaa Belgian ja yrittää taistella tiensä EM-kisoissa 16 parhaan joukkoon.

Tekijät

Henri Pitkänen

Lähteet

KuvatTomi Hänninen