1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Belgia

Belgian valmentaja sanoo laittavansa tähtensä avaukseen Huuhkajia vastaan – De Bruyne, Witsel ja Hazard "hakevat Suomea vastaan pelituntumaa"

Belgian päävalmentaja Roberto Martinez haluaa peluuttaa kokeneita maajoukkuetähtiään avauskokoonpanossa Suomea vastaan. Maalitykki Romelu Lukakun avauspaikasta ei puolestaan ole vielä takuuta.

Eden Hazard (toinen vas.), Axel Witsel ja Kevin De Bruyne avaavat Roberto Martinezin sanojen mukaan Suomea vastaan. Kuva: Getty Images

Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Thomas Vermaelen ja Axel Witsel ovat avauskokoonpanossa Suomea vastaan, kertoo Belgian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martinez. "Punaisten paholaisten" luotsi kertoi asiasta joukkueen tiedotustilaisuudessa. Huuhkajat kohtaa Belgian Pietarissa tulevana maanantaina.

Belgia on varmistanut jatkopaikkansa EM-kisojen B-lohkossa. Suomi, Tanska ja Venäjä puolestaan kamppailevat lohkon toisesta suorasta jatkopaikasta ja mahdollisimman hyvästä kolmossijasta. Kisojen alkulohkojen neljä parasta lohkokolmosta menee pudotuspelivaiheeseen.

Huolimatta jatkopaikasta, Belgia ei Martinezin mukaan aio hellittää tai pelata selkeällä kakkosmiehistöllä.

– Pyrimme edelleen voittamaan jokaisen pelaamamme ottelun. Suomea vastaan kokoonpanossamme nähdään muutoksia, koska meidän pitää antaa jokaiselle joukkueen pelaajalle mahdollisuus ylläpitää virettään. Vermaelen tulee pelaamaan, koska olimme luvanneet hänelle paikan tässä pelissä. De Bruyne, Hazard ja Witsel tulevat myös avauskokoonpanoon, Martinez kertoi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

– En tiedä vielä, ovatko he valmiita pelaamaan täyden ottelun. Silti haluamme tarjota heille mahdollisuuden ennen turnauksen jatkopelejä, Martinez tarkensi pelaajiensa tilannetta.

De Bruynen sisääntulo muutti torstaina pelatun Tanska-ottelun kulun täysin. Supertähti hakee yhä hieman pelikuntoaan Mestarien liigan finaalissa tapahtuneen loukkaantumisensa jälkeen. Tanska-peli kuitenkin enteili, että täysi pelikunto ei ole ainakaan kaukana.

Belgian hyökkääjätähden Romelu Lukakun tilanne ei kuitenkaan ole vielä selkeä. Lukaku pelasi koko Tanska-ottelun, mutta Martinez ei vielä tiedä, mitä hän tekee maanantain suhteen.

– En ole tehnyt vielä päätöstä Romelun suhteen. Tottakai hän haluaa pelata jokaisen ottelun mitä hän voikaan. Hänen on kuitenkin saatava palautua suorituksistaan, Martinez linjasi.

Huuhkajien päätöspeli maanantaina:

Kevin De Bruynen mykistävä näytös sai Tanskan polvilleen kuin taikaiskusta – Huuhkajat joutunee kestämään Belgian supertähteä vielä pidempään

Kevin De Bruyne upotti Tanskan: näin tulos vaikuttaa Huuhkajiin – lue, miten Suomi voi päästä jatkoon

Asiantuntijalta karu arvio Huuhkajien vaisusta hyökkäämisestä – Teemu Pukin katoaminen huolestuttaa: "Pitkä poissaolo näkyy hänen otteissaan"