Hyppää sisältöön

Alatyylinen kielenkäyttö toi toimitsijakieltoa Kansallisen liigan Ilves-valmentajalle

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt Ilveksen valmentaja Mika Lahtiselle kolmen ottelun toimitsijakiellon 29. toukokuuta pelatun Ilves-HJK-ottelun tapahtumista.

Kuva: Unsplash

Kansallisessa liigassa lauantaina 29. toukokuuta pelatussa Ilves–HJK-ottelussa kotijoukkueen valmentajan asiaton kommentti toi alun perin valmentajalle varoituksen. Valmentajan kielenkäyttö kuului tv-lähetyksessä 17-vuotiaan valmennettavan pallonmenetyksen jälkeen.

Valmentaja nimitteli pelaajaansa alatyylisellä ilmaisulla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määritelmän mukaan valmentajan käyttämä kieli luokitellaan seksistiseksi vihapuheeksi (siirryt toiseen palveluun).

Palloliiton kurinpitovaliokunta (siirryt toiseen palveluun) toteaa, että Ilveksen valmentaja Mika Lahtinen on käyttäytynyt ottelussa epäurheilijamaisesti.

Lahtinen on omassa vastineessaan pyytänyt käytöstään anteeksi ja ymmärtänyt, että asia tulee käsitellä Palloliiton kurinpitovaliokunnassa ja myös sen, että hän saa kielenkäytöstään rangaistuksen.

Kurinpitovaliokunta toteaa, että Lahtisen menettelyssä on ollut kyse yksittäisestä epäasiallisesta pikaistuksissa esitetystä ilmauksesta, eikä jatkuvasta moitittavasta toiminnasta.

Kurinpitovaliokunnan enemmistö toteaa, ettei Lahtisen menettelyssä alatyylisestä, asiattomasta ja loukkaavasta ilmaisusta huolimatta ole ollut kyse seksuaalisesta häirinnästä taikka sukupuolista suuntautuneisuutta koskevasta loukkaamisesta.

Lue myös

Alaikäiselle törkeästi huutanut Ilves-valmentaja käyttäytyi täysin poikkeuksellisesti – pelaajayhdistys uskoo, että valmentaja saa kovemman rangaistuksen

Ilveksen valmentajan asiaton kommentti toi varoituksen – seurapomo vakavana: "Tämä ei ole asiana aivan yksinkertainen"