1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Maailmanmestari Ranska jäi tasapeliin Budapestissa! Unkarin maalijuhlissa toimittajan tavaratkin lensivät – professori löi pöytään yllätyksen tiivistävän tilaston

Unkari onnistui pitämään Ranskan tähdet sen verran kurissa, että Ranska joutui tyytymään tasapeliin. Ranska pääsi ottelussa useaan kertaan hyville maalintekopaikoille, mutta viimeistely onnistui vain kerran.

Unkari avaa maalinteon – Attila Fiola karkaa ja iskee isännät johtoon Ranskaa vastaan
Unkari avaa maalinteon – Attila Fiola karkaa ja iskee isännät johtoon Ranskaa vastaan

Unkari järjesti jättiyllätyksen venymällä kotiyleisön edessä Ranskaa vastaan 1–1-tasapeliin alkulohkon ottelussa lauantaina. EM-kisojen suursuosikki Ranska nousi pistejakoon Antoine Griezmannin maalilla.

Ranska oli ensimmäisellä puoliajalla odotetusti niskan päällä ja hallitsi peliä.

Ranskan tähtipelaajista esimerkiksi Kylian Mbappe ja Karim Benzema pääsivät rangaistusalueella hyville maalintekopaikoille, mutta viimeistely ontui. Benzema pääsi avopaikalle puolen tunnin pelin jälkeen, mutta kosketus palloon ei ollut parhaimmasta päästä.

Kun Ranska hukkasi maalipaikkojaan, oli Unkarin vuoro iskeä.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla yleisö Budapestissa räjähti, kun Attila Fiola iski Unkarin sensaatiomaiseen 1–0-johtoon taitavan ja nopean pelinrakentelun päätteeksi.

Fiola säntäsi maalin jälkeen fanien luokse. Rytäkässä kentänlaitatoimittajan tavarat lähtivät pois pöydältä Unkarin pelaajien juhliessa.

Griezmann tasoitti ja nousi jo 7. maaliin

Ranska nousi 65. minuutilla tasoihin Griezmannin maalilla. Ranskan maalivahdin Hugo Lloris'n pitkä avaus käynnisti hyökkäyksen, Unkarin puolustus ei onnistunut purkamaan syöttöä rangaistusalueella ja Griezmannilla oli helppo työ sijoittaa pallo verkkoon.

Griezmannille maali EM-tasolla on seitsemäs. Hän nousi tasoihin Englannin legendan Alan Shearerin kanssa. Edellä maalipörssissä ovat vain Cristiano Ronaldo (11 maalia) ja Michel Platini (9 maalia).

Unkari ei jähmettynyt tasoituksesta vaan pystyi pitämään palloa itsellään ja pyrki jäädyttämään Ranskan pelin. Siinä se onnistui. Ottelu päättyi 1–1.

– Täydellä stadionilla oli todella kuuma. Vierasjoukkueena oli vaikea pelata. Teimme hyvää yhteistyötä 1–1-tasoituksessa, Griezmann kommentoi peliä.

Hän ei osannut ottelun jälkeen suoraan sanoa, mitä pelissä jäi parannettavaa.

Unkarin pelaajat ottivat kotiyleisön edessä ilon irti tasapelistä.

Suomessa jalkapalloprofessorina työskentelevä entinen unkarilainen maalivahti Mihaly Szerovay piti tasapeliä isona voittona.

– Unkarin joukkueen arvo 95 miljoonaa euroa, Ranskan 1,3 miljardia. Se kertoo kaiken, Szerovay kertoi Ylen studiossa.

HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mielestä Ranska pysyy tasapelistä huolimatta kisojen ennakkosuosikkien joukossa. Koskelan mukaan Ranska ei ole ollut EM-kisoissa vielä tarpeeksi yhtenäinen joukkue.

– Ranska menee liikaa yksilöiden ja huippuosaamisen kautta verrattuna Italiaan, joka on vakuuttanut minut eniten.

F-lohkossa klo 19 kohtaavat Portugali ja Saksa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Avausvoittoa hakeneet Espanja ja Puola tasapeliin, Saksa ja Portugali mättivät maaleja mielettömässä tahdissa – Yle seurasi EM-lauantaita

Odotettua vaisumpi Teemu Pukki avasi pelikuntoaan – pyysi itse EM-avauksessa vaihtoa: "Toisessa pelissä oli enemmän virtaa"

Huippupelaaja menetti tajuntansa kesken EM-ottelun – suomalaisasiantuntija hämmästelee lepsua suhtautumista vakavaan asiaan ja epäilee Uefan selitystä

Illan ottelussa hurjat panokset – näin Huuhkajat voi edetä jatkopeleihin jalkapallon EM-kisoissa