1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Hirmuvire sai jatkoa! Senni Salminen loikki jälleen SE-lukemiin – "Onhan tässä vähän ihmettelemistä"

Senni Salminen teki kolmiloikan SE:n 14,63 yleisurheilun joukkue-EM-kisoissa Romaniassa. Katso huimat ennätysloikat tämän artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Senni Salmiselle Suomen ennätys!
Senni Salmiselle Suomen ennätys!

Senni Salminen jatkaa hurjassa kisavireessä. Salminen paransi naisten kolmiloikan Suomen ennätystä yleisurheilun joukkue-EM-kisojen ykkösliigassa Romaniassa. Salminen loikki tuloksen 14,63 ja kohensi näin 12 sentillä aiemmin kesällä loikkimaansa SE:tä.

Salminen loikki kesän aiemman Suomen ennätyksensä Paavo Nurmen kisoissa Turussa.

Ennätysloikat siivittivät Salmisen voittoon Romaniassa. Salmisen ennätys syntyi viimeisellä kierroksella, myötätuulta oli takana sallitut 1,0 metriä sekunnissa.

– Vähän oli hankala kisa, kun siinä oli kaksi yliastuttua ja 14,04 ennen sitä neljännen kierroksen hyppyä. Ajattelin siinä vaiheessa, ettei tämä ole minun päiväni ja niin ei koskaan pitäisi ajatella. Aina on minun päiväni, Salminen sanoi.

Vahva henkinen lataus tuotti toivotun tuloksen.

– Ennen sitä neljännen kierroksen hyppyä ajattelin, että tulin tänne voittamaan. Keskityin vain siihen, että nyt voitan tämän kilpailun. Mietin, että voitto olisi vähäisin, mitä olin tullut tekemään, Salminen kertasi.

Herkulliset näkymät kohti Tokiota

Huippuvireeseen vertynyt Salminen on Euroopan tilastoykkösenä ja maailmantilastossakin kuudennella sijalla.

Aiemmin tällä viikolla Salminen leiskautti Orimattilassa peräti 14,70-lukemiin, mutta myötätuulta oli takana hivenen liikaa, 2,7 metriä sekunnissa. Tulos ei ollut siis tilastokelpoinen.

– Kolme huippukilpailua kahden viikon sisään, onhan tässä vähän ihmettelemistä. Mutta tätähän on tavoiteltu, joten en voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen, Salminen arvioi loistavasti alkanutta kesäänsä.

Salminen on jo valittu Suomen edustajaksi Tokion olympialaisiin. Viime aikojen tulokset riittäisivät Tokiossakin korkealle.

– Onhan tämä ihan huippuasetelma, kun olen tehnyt koko kesän tällaisia tuloksia. Olympialaiset ovat vielä sellaiset kisat, että siellä syttyy paljon enemmän kisatilanteeseen. En kyllä oikein malta edes odottaa, että pääsen näyttämään taitoni Tokiossa, Salminen hehkutti.

Nyt on edessä harjoittelujakso eikä seuraavasta kisapäivästä ole vielä tehty päätöstä.

– Seuraavat kilpailuni ovat vasta heinäkuun puolella. Hyppään ainakin 14. heinäkuuta Joensuussa, ennen sitä mahdollisesti jossakin ulkomailla, Salminen valotti ohjelmaansa.

Päivitetty kello 21. 25: Senni Salmisen kommentteja täydennetty.

Lue myös:

Toni Kuusela ylitti keihään olympiarajan ennätyksellään 85,03 – Kolmiloikan tuore SE-nainen Senni Salminen teki hurjan tuulituloksen Orimattilassa

Mieletön temppu! Senni Salminen loikki Suomen ennätyksen ja olympiarajan – tällainen on homoseksuaalisuudestaan julkisesti puhunut SE-nainen

Kommentti: Senni Salmisen Suomen ennätys -huumassa jäi vähälle huomiolle tapa, jolla tulos tuli – se asettaa SE:n aivan uuteen valoon