Hyppää sisältöön

Maria Huntingtonin kiikarissa 6 250 pistettä Saksassa – ennätys vaatii venymistä toisena päivänä

Seitsenottelija Maria Huntington aloitti mainiosti urakkansa moniotteluiden maailmankiertueella Saksassa.

Maria Huntington Kuva: Tomi Hänninen

Seitsenottelija Maria Huntington ottelee ensimmäisen päivän jälkeen toisella sijalla moniotteluiden maailmankiertueella Saksan Ratingenissa. Huntington kokosi 3 712 pistettä.

Huntington on vain hivenen jäljessä kolme viikkoa sitten Götzisissä ottelemaansa sarjaa, missä hän kokosi 6 318 pistettä. Hänen toissakesäiset ennätyspisteensä ovat 6 339.

– Sellainen 6 250 pistettä on näköpiirissä. Ennätyskin saattaa tulla, mutta vaatii hyvää onnistumista keihäänheitossa ja tietysti pituushypyssä, Huntingtonin valmentaja Matti Liimatainen arvioi.

Huntington juoksi 100 metrin aidat loistoaikaan 13,16 ja jäi vain seitsemän sadasosaa ennätyksestään. Myötätuulta oli takana 2,2 metriä sekunnissa.

Huntington ylitti korkeudessa 182. Ennätyssarjassaan hän hyppäsi vain yhden sentin korkeammalta. Kuula lensi lukemiin 12,50, mikä sekään ei jäänyt hänen ennätyssarjansa tuloksesta kuin 17 senttiä.

Lauantain päätöslajissa 200 metrillä Huntington ei kyennyt parhaimpaansa, vaan jäi ajallaan 24,70 ennätyssarjansa tuloksesta 0,41 sekuntia. Juoksun aikana mitattiin kevyt vastatuuli 0,2 metriä sekunnissa.

Seitsenottelua johtaa Afrikan mestari, Beniniä edustava Odile Ahouanwanou pistein 3 830.

Lue myös:

Hirmuvire sai jatkoa! Senni Salminen loikki jälleen SE-lukemiin – "Onhan tässä vähän ihmettelemistä"