1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

KuPS nujersi Hongan toisen puoliajan ryhtiliikkeen turvin - "Kun pääsee tasoihin, se tuo lisää virtaa"

Simo Valakarin valmentama KuPS nousi liigassa 16 pisteeseen kolmanneksi. Joukkue on sarjakärki HJK:ta yhdeksän pistettä perässä.

Yhdeksäntenä oleva Honka on pystynyt hankkimaan pisteitä ainoastaan sarjanousijoita AC Oulua ja KTP:tä vastaan. Kuva: Saimi Airaksinen AOP

Kuopion Palloseura lisäsi paukkuja toisella puoliajalla sen verran, että voitto heltisi Hongasta miesten jalkapalloliigan ainoassa ottelussa lauantaina. KuPSin ryhtiliike tuotti 2–1-kotivoiton ja nosti joukkueen liigassa kolmannelle sijalle.

KuPSin tehomiehet olivat Urho Nissilä ja Anton Popovitsh. Nissilä ampui komeasti 1–1-tasoituksen yläkulmaan 53. minuutilla.

– Kun pääsee tasoihin, se tuo lisää virtaa. Ei meidän tarvinnut muuttaa toiselle puoliajalle mitään. Ensimmäinen puoliaika oli hyvin kontrollissa, Nissilä sanoi.

Popovitsh viimeisteli voittomaalin kymmenen minuuttia Nissilän osuman jälkeen. Maalintekoa helpotti se, että Hongan maalivahti Timothy Murray liukasteli edeltäneessä tilanteessa.

KuPS oli myös auttavana osapuolena, kun Honka meni 1–0-johtoon. KuPSin kapteeni Nana Boateng menetti pallon keskialueella espoolaisille. Hongan Darren Smith pääsi ohjaamaan pallon tyhjään maaliin Jean Marie Dongoun poikittaissyötöstä.

Hongan puolustaja Dani Hatakka oli pettynyt mies.

– Menetimme pelin toisella puoliajalla 10–15 minuutissa, Hatakka murehti ottelun jälkeen.