1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Salmiselle SE, Lehikoinen lajivoittoon – Suomi punnersi yleisurheilun maajoukkueiden EM-ykkösliigassa sijalle 9

Salmisen Suomen ennätys ja Lehikoisen lajivoitto säestivät suomalaisittain onnistunutta yleisurheilupäivää Romaniassa.

Senni Salminen on nyt Euroopan tilaston kärkinainen uudella SE-tuloksella 14,63. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Suomen joukkue on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Romanian Cluj-Napocassa käydyissä maajoukkueiden EM-kilpailuiden ykkösliigassa yhdeksäs.

Senni Salminen venytti viimeisellä kierroksella kolmiloikan Suomen ennätykseen ja lajivoittoon tuloksella 14,63.

– Hypyssä oli samanlainen toinen loikka kuin Orimattilassa. Se kantoi hyvin, mutta viimeinen loikka lähti vähän kiertämään. Sieltä on vielä parempaa tulossa, Salminen analysoi suorituksen jälkeen.

Viivi Lehikoinen juoksi Suomelle ylivoimaisen lajivoiton 400 metrin aidoissa. Lehikoisen loppuaika 55,94 oli hänen uransa toisiksi nopein jäätyään vain 17 sekunnin sadasosaa viikkoa aiemmin juoksemastaan 22-vuotiaiden Suomen ennätyksestä 55,77.

– Alku oli rauhallinen, mutta tulin kaarteen aika kovaa. Loppu kulki jälleen hyvin, vaikkei ollut ihan paras päivä. Aamulla oli vielä päänsärkyä ja aika stressaantunut olo, Lehikoinen totesi.

Naisten 100 metrillä Lotta Kemppinen lähti terävästi ja johti kilpailua 60 metriin asti. Veto ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun asti ja Kemppinen taipui lopulta kuudenneksi ajalla 11,53.

Viivi Lehikoinen porhalsi Suomelle lajivoiton 400 metrin aidoissa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Miesten korkeushypyssä Daniel Kosonen paransi kauden kotimaista kärkitulosta peräti kahdesti, ensin 217:ään ja sitten vielä 220:een.

Salla Sipponen sijoittui naisten kiekonheitossa toiseksi. Sara Kuivisto kiri kolmanneksi 800 merin taktiikkajuoksussa. B-seiväspaketilla liikkellä ollut Elina Lampela pusersi kolmanneksi naisten seipäässä tuloksella 445.

Moukarikilpailussa Henri Liipola sijoittui neljänneksi nousujohteisen sarjan viimeisen kiskaisun tuloksella 70,11.

– Heitot olivat matalia. Se on ollut tämän kuukauden teemana. Tehoja oli hyvin, joten sieltä on hyvin metrejä saatavissa, kun oppii taas heittämään vähän korkeammalle, Liipola sanoi.

Pohjevamma piti Oskarin Mörön sivussa 400 metrin aitajuoksussa, mutta viime hetken paikkaajaksi noussut Christian Vänttinen selvitti Suomelle yhden pisteen ennätyksellään 56,18. Edellisen kerran Vänttinen oli kilpaillut aitajuoksussa neljä vuotta sitten.

Superliigaan nousee kaksi parasta ykkösliigan joukkuetta. Lauantain jälkeen johdossa on Hollanti pistein 175. Suomen sijoitus on yhdeksäs pistein 136. Eroa edellä olevaan Ruotsiin on vain 3,5 pistettä ja viidentenä olevaan Norjaankin vain 6 pistettä.