1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Ylen F1-asiantuntija ymmärsi, miksi Valtteri Bottas avautui rajusti tiimilleen – "Valtterin tilanne on tukala"

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh arvioi, että Valtteri Bottas on joutunut heikkoon asemaan Mercedes-tallissa.

Valtteri Bottakselle jäi hampaankoloon Ranskan F1-osakilpailusta. Kuva: Joe Portlock - Formula 1 / Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottas joutui taipumaan neljänneksi formula ykkösten Ranskan GP:ssä. Pettynyt Bottas antoi tallilleen tiukkaa palautetta, kun Mercedes-tallin yritys selvittää kilpailu yhdellä varikkopysähdyksellä ei toiminut.

– Valtteri (Bottas) kävi todella kuumana. Hän kertoi vielä kilpailun jälkeenkin ehdottaneensa tallille kahta pysähdystä. Kävi selväksi, ettei talli selvästikään kuunnellut Valtteria, Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh arvioi tapahtumia.

Mildh oli sitä mieltä, ettei Bottaksen näkemyksiä huomioitu riittävästi.

– Valtterin olisi pitänyt saada ääntään paremmin kuuluviin ja tallin pitänyt kuunnella kuljettajaa. Valtterin tilanne on tukala, MM-taistelun kannalta ollaan jo vaikeassa tilanteessa, Mildh totesi.

Kimi Räikkösen viikonvaihde jäi laimeaksi. Räikkönen ylsi sunnuntaina 17. sijalle.

– Alfa Romeo ei pysty tällä hetkellä suorittamaan. Ei ollut varmaankaan kovinkaan miellyttävä kilpailu Räikköselle. Alfa Romeon resurssit ovat rajalliset, Mildh mietti.

"Red Bull veti pidemmän korren"

Varikkopysähdyksillä oli ratkaiseva merkitys myös voittotaistelussa. Kahden pysähdyksen taktiikalla ajanut Max Verstappen nousi voittoon ohi Lewis Hamiltonista. Hamilton kävi varikolla vain kerran.

– Renkaat aiheuttivat ihmeellisiä ongelmia jopa kärkitalleille. Red Bull ja Mercedes päätyivät erilaisiin varikkotaktiikoihin, ja Red Bull veti tässä pidemmän korren, Mildh sanoi.

Verstappen on hankkinut MM-kamppailussa 12 pisteen etumatkan Hamiltoniin. Red Bull -tallilla menee nyt lujaa, mutta kausi on vielä alkuvaiheissaan eikä Mercedeksen kaikkia kortteja ole välttämättä vielä nähty.

– Red Bullin ominaisuudet riittävät tasaväkiseen taisteluun Mercedestä vastaan. Mutta en tekisi Red Bullista vielä ykköstallia, vaan sanoisin, että sarjassa on nyt kaksi kärkitallia, Red Bull ja Mercedes, Mildh kommentoi.

Lue myös:

Max Verstappen vei hurjan taiston Ranskan GP:n voitosta, Valtteri Bottas raivostui tallilleen

Turhautunut Bottas kiroili radioaalloilla - "Eturenkaani olivat ihan loppu, ei mitään jäljellä"

Verstappen hyökkäsi voittoon, Bottakselle pettymys – Yle seurasi hetki hetkeltä